Theatergroep Demasqué speelt Lucifer/Morgenster

Datum
Einddatum

We zitten midden in de donkere dagen. De dagen waarin het licht langzaam verdwijnt. De dagen waarin we verhalen vertellen en bij elkaar zijn. Wij heten het publiek juist in deze dagen graag welkom in ons theater voor onze nieuwe voorstelling Lucifer/Morgenster.

Een stuk dat eeuwenoud is en nu toch weer heel actueel... In dit coming of age verhaal zien we hoe Lucifer in opstand komt tegen God, en het kwaad in de wereld brengt. Licht uit. Spot aan. Lucifer/Morgenster is te zien van vrijdag 16 december 2022 t/m zaterdag 7 januari 2023. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.demasque.nl

Moderne bewerking van de klassieker van Vondel
Lucifer/Morgenster gaat over het verlies van onschuld. Over twee werelden die tegenover elkaar komen te staan. En over het accepteren van verandering. Wat is goed en wat is kwaad? Regisseur Maaike van der Meer heeft zelf een actuele bewerking gemaakt van het stuk Lucifer van Joost van den Vondel. Een lichtvoetige tragedie, met uitdagende tekst waarvan een groot deel op rijm.

De schepping van de mens
Als de mens door God geschapen wordt, breekt er onrust uit onder de Engelen in de Hemel: moeten wij plaats maken voor zo’n modderkruiper? Lucifer, de hoogste en meest aanbeden Engel komt voor een dilemma te staan: een stap opzij doen voor deze tweede zoon van zijn vader, of de strijd aangaan.

De eerste oorlog in het bestaan van de mensheid
Geen middel wordt geschuwd door sommige Engelen: propaganda, de vijand demoniseren en angst zaaien voor het verliezen van het bekende. Tactieken die tot op de dag van vandaag worden ingezet bij oorlogsdreiging. De opstand van Lucifer is de eerste oorlog in het bestaan van de mensheid. Voor het eerst staan er twee groepen tegenover elkaar. Er moet gepolariseerd worden, anders komt die oorlog niet van de grond.

Kaartverkoop en speeldata
Op vrijdag 16 december om 20.30 is de première van Lucifer/Morgenster. Kaartjes voor deze avond of een van de andere voorstellingen op 17, 23, 24 december of 6, 7 januari koop je voor 15 euro op www.demasque.nl. We spelen in De Egeling, Egelinglaan 2b, Zeist.

Demasqué