Uitreiking laptops aan Oekrainse kinderen

Onlangs zijn in Jeugddorp De Glind in totaal 54 laptops uitgereikt aan kinderen van Oekraïense vluchtelingen. Deze vluchtelingen verblijven nu tijdelijk in het jeugddorp en andere locaties vanwege de oorlog in Oekraïne.

De laptops zijn aangeboden door de Kiwanis Club Zeist en Kiwanis ClubBarneveld. De Oekrainse kinderen kunnen met deze laptop voortaan makkelijker online les volgen samen met kinderen die nog in Oekraine verblijven. Nu moesten de kinderen dit onderwijs soms volgen via hun telefoon, op een klein scherm. Met de laptop hopen we de kinderen te stimuleren, de leermogelijkheden voor hen te verbeteren en hiermee hun verblijf in Nederland.

Michael de Wit, directeur van Onsdeglind: “dankzij de bijdrage van Kiwanis hebben we het voor alle kinderen in de gemeente Barneveld mogelijk weten temaken dat iedereen thuis lessen kan volgen, gegeven vanuit Oekraïne. En kunnen de kinderen op regenachtige dagen zichzelf vermaken met spelletjes en films. Dank jullie wel daarvoor!”

Kiwanis is een wereldwijde organisatie van vrijwilligers die zich inzet voor het verbeteren van de wereld, met name voor kinderen. Kiwanis club Zeist en Kiwanis club Barneveld zijn onderdeel van de internationale Kiwanis organisatie. In Nederland werken bijna 2000 Kiwanis leden aan acties voor kinderen, zoals ook deze actie voor de Oekraïense vluchtelingen.

Uitreiking laptop