Missie benefietgala Helen Dowling Instituut geslaagd

Als je vastloopt door kanker, kan professionele psychologische zorg noodzakelijk zijn om verder te kunnen. Het Helen Dowling Instituut (HDI) biedt deze zorg. Omdat het aantal mensen dat leeft met de gevolgen van kanker nog altijd groeit, stijgt ook de roep om deze zorg. Daarom wil het HDI uitbreiden. Op 30 oktober werd tijdens het benefietgala in de Utrechtse Jaarbeurs geld opgehaald voor een nieuw te openen locatie in Nijmegen. De opbrengst was met 189.840 euro boven verwachting. “Met deze fantastische opbrengst kunnen we meer kankerpatiënten de hulp bieden die zij zó hard nodig hebben.”

Het Helen Dowling Instituut biedt zorg voor mensen die worstelen met de mentale gevolgen van kanker. Door medische vooruitgang neemt hun aantal alleen maar toe, want we leven steeds vaker langer met kanker, zelfs als de ziekte niet te genezen is. Maar hoe pak je dan je leven weer op? HDI-directie Hanneke Haanraadts en Anette Pet: “Deze doorlevers hebben een specifieke zorgvraag waarmee ze bij ons op de juiste plek zijn. Voor hen en alle andere mensen die vastlopen na kanker breiden we uit. Met deze fantastische opbrengst en de eerdere opbrengst van ons HDI Charity Golftoernooi kan onze nieuwe locatie in Nijmegen mét speciale groepsruimte voor doorlevers er komen. Met dank aan ons netwerk: alle sponsoren, donateurs, ambassadeurs en trouwe supporters die een tafel kochten bij Aan Tafel Met het HDI. Samen maakten zij dit mogelijk!”

Over het Helen Dowling Instituut
Het Helen Dowling Instituut (HDI) is opgericht in 1988 en biedt professionele psychologische zorg bij kanker. Deze zorg is afgestemd op de behoefte van elk individu. Om te weten wat werkt voor wie verricht het HDI wetenschappelijk onderzoek. Dit onderzoek komt voort uit vragen die ontstaan tijdens de behandeling en de uitkomsten hiervan verwerken wij direct weer in de praktijk. De lessen die wij hieruit trekken delen wij door scholing aan zorgprofessionals. Zo dragen we bij aan algehele verbetering van de zorg aan mensen met kanker. Met onze drie pijlers zijn wij uniek in Nederland. Meer informatie op hdi.nl. Benieuwd naar sponsormogelijkheden? Mail naar sponsoring@hdi.nl Interesse om deel te nemen aan een benefietevenement? Mail naar evenementen@hdi.nl

Directie HDI en Fien Vermeulen met opbrengstcheque