Bibliotheek Zeist draagt antroposofische collectie over

Bibliotheek Zeist, onderdeel van KunstenHuis Idea, heeft de antroposofische collectie overgedragen aan de Vrije Hogeschool. Woensdag 27 oktober vond in de Vrije Hogeschool het overdrachtsmoment plaats. 

De antroposofische collectie omvat ongeveer 1300 met name Nederlandstalige boeken. De collectie is in de jaren zestig ontstaan in het huis van de familie Van Houten op de Socrateslaan, daarna verhuisd naar een atelier op de Tesselschadelaan om vervolgens in 1983 te verhuizen naar de van Tetslaan waarna de collectie onderdak vond bij De Nieuwe Boekerij op de Steynlaan. Van daar verhuisde de collectie naar de Openbare Bibliotheek Zeist.

Met de overdracht blijft de waardevolle antroposofische collectie toegankelijk voor publiek. Een kleine selectie zal bij de Openbare Bibliotheek Zeist achterblijven en te leen zijn. Het grootste gedeelte van de collectie komt later dit najaar beschikbaar bij de Vrije Hogeschool op de 2e Dorpsstraat 56 in Zeist. Daar kunnen geïnteresseerde lezers terecht voor een schat aan antroposofische boeken over uiteenlopende onderwerpen, waaronder van Rudolf Steiner.

Op de foto: Vlnr Frans Funnekotter (directeur-bestuurder KunstenHuis Idea), Saskia de Waal (Vrije Hogeschool), Gerrie Strik (rector Vrije Hogeschool), Annemarlies van der Mast (KunstenHuis Idea) en Douwe van Houten. Achter hen is een deel van de antroposofische collectie te zien.

Frans Funnekotter (directeur-bestuurder KunstenHuis Idea), Saskia de Waal (Vrije Hogeschool), Gerrie Strik (rector Vrije Hogeschool), Annemarlies van der Mast (KunstenHuis Idea) en Douwe van Houten. Achter hen is een deel van de antroposofische collectie te zien.