High Tea met ouderen: RIVM bezoekt Weltevreden

Teambuilding met je collega`s en meteen iets doen voor een ander: dat is een maatschappelijk betrokken teamuitje. Zo`n 15 medewerkers van het RIVM staken onlangs de handen uit de mouwen bij woonzorgcentrum Weltevreden in De Bilt. 

Voor de meer dan 60 bewoners van het verpleeghuis Weltevreden maakten de medewerkers van het RIVM een High Tea. Aansluitend brachten ze, verdeeld over verschillende huiskamers, de middag door met bewoners. Onder het genot van lekkere hapjes maakten ze bloemstukjes, deden een spelletje of gingen in gesprek met de bewoners Tegelijkertijd zorgden andere vrijwilligers van het RIVM voor een heuse make-over van de tuin. Deze werd omgespit en er werden mooie winterharde planten in gezet. 

In de loop van de middag bracht ook wethouder Krischan Hagendoorn een bezoekje om met eigen ogen te zien hoe een maatschappelijk betrokken teamuitje in zijn werk gaat, en hoe waardevol dit voor de bewoners van Weltevreden is.
 
Blij met helpende handen
De activiteitenbegeleiders van Weltevreden zijn blij met de hulp. Met een tekort aan handen in de zorg is het immers niet gemakkelijk om alle bewoners voldoende aandacht te geven. Deze groep vrijwilligers zorgde voor nieuwe mooie ontmoetingen. Bovendien kunnen bewoners en personeel nu weer van de tuin gebruikmaken, iets wat voorheen een stuk minder aantrekkelijk was.

Bruggenbouwer
Deze activiteitenmiddag is georganiseerd door Samen voor De Bilt. Deze stichting fungeert als `bruggenbouwer` in gemeente De Bilt. Met het regelen van dit soort ontmoetingen wil ze de lokale maatschappelijke betrokkenheid stimuleren.

Ook actief worden?
Wilt u ook actief zijn in de Biltse samenleving, neem dan contact op met Judith Boezewinkel van Samen voor De Bilt: judith@samenvoordebilt.nl of 06 – 11 56 49 57

RIVM bezoekt Weltevreden