Scholieren wandelen voor vrede en uitreiking ‘vredesduif’ 

De Nationale Vredesweek krijgt ook dit jaar in Zeist lokale aandacht, met een vredeswandeling voor scholieren en de uitreiking van een prijs voor vrede. Deze prijs is bestemd voor iemand die zich actief inzet om de onderlinge relatie tussen mensen te bevorderen en uitgaat van de gedachte dat iedereen meetelt. Inwoners van Zeist en omgeving kunnen dit bijzondere moment bijwonen. 

De Vredesweek vindt plaats van 19 tot en met 25 september. Het thema dit jaar is: ‘Generatie vrede staat op’. Vrede lijkt vanzelfsprekend, maar niets is minder waar. Het vraagt om blijvende aandacht, zeker in een tijd van verharding in onze eigen samenleving en non-stop geweld elders. Tijdens de Nationale Vredesweek laten duizenden mensen door heel Nederland zien dat het ook anders kan.

Grote veranderingen beginnen vaak klein: in onze eigen buurt en straat. In Zeist wandelen scholieren samen met leden van het lokale platform voor levensbeschouwingen & religies op donderdag 22 september de jaarlijkse Walk of Peace: een vredeswandeling die begint bij de Vredesboom in het Wilhelminapark en leidt naar het gemeentehuis. Daar zal burgemeester Koos Janssen de jongeren ontvangen, om met ze in dialoog te gaan over het onderwerp vrede. 

De vredesweek wordt afgesloten met een ontmoeting op zondag 25 september, waarbij iedereen uit Zeist en omgeving welkom is die interesse heeft voor het onderwerp vrede, de lokale actie voor vrede een warm hart toedraagt of gewoon heel nieuwsgierig is naar wie dit keer de lokale Vredesduif in ontvangst mag nemen. Tijdens de ontmoeting (inloop 14.30 uur, programma 15.00-16.00 uur in Kerkelijk Centrum Zeist-West, De Clomp 3302) zullen diverse personen spreken over wie hun eigen voorbeeld voor vrede is en zijn er bijzondere muzikale intermezzo’s. 

Foto: Linda Otterman, winnares in 2020, draagt hier de prijs over aan Theo Nederstigt. De Vredesduif is een glazen schaal, gemaakt door lokaal glaskunstenaar Wout Zijp.

Linda Otterman, winnares in 2020, draagt hier de prijs over aan Theo Nederstigt. De Vredesduif is een glazen schaal, gemaakt door lokaal glaskunstenaar Wout Zijp.
Fotograaf
Platform L&R Zeist