Nieuwe website Netwerk Dementie Zeist is online

Dementie is een ziekte waar steeds meer mensen het slachtoffer van worden. Dat is zwaar voor zowel de patiënten als voor de mensen om hen heen. Dementie is een verzamelnaam voor verschillende hersenziektes, waarvan de ziekte van Alzheimer de meest voorkomende is. In Zeist zijn diverse organisaties die hierbij hulp en ondersteuning kunnen bieden. Veel van deze organisaties werken samen in het Netwerk Dementie Zeist. Het Netwerk Dementie Zeist heeft een website gebouwd met informatie over dementie en hoe en waar cliënten en hun mantelzorgers in Zeist ondersteuning kunnen vinden: www.dementiezeist.nl

Op de website staan bijvoorbeeld de casemanagers dementie genoemd. Zo’n casemanager weet veel over dementie en ondersteunt en begeleidt mensen die hiermee te maken krijgen. Een verwijzing naar een casemanager kan via de huisarts. Ook via de site kunnen cliënten en hun mantelzorgers zich aanmelden voor een casemanager dementie.

Wethouder Hoogstraten: “Dementie is een afschuwelijke ziekte. Ermee omgaan is vaak zwaar, voor alle betrokkenen. In Zeist willen we deze mensen zo goed mogelijk ondersteunen, zodat ze het vol kunnen houden en zo lang mogelijk mee kunnen blijven draaien in de samenleving. Deze website biedt veel informatie en helpt onze inwoners de juiste zorg en ondersteuning te vinden.”

Onlangs gaf wethouder Laura Hoogstraten het startschot voor de nieuwe website van het Netwerk Dementie Zeist. De website is niet alleen bedoeld voor inwoners, cliënten en mantelzorgers, maar ook voor zorgprofessionals die actief zijn in Austerlitz, Den Dolder, Bosch en Duin, Huis ter Heide en Zeist. 

De organisaties die als Netwerk Dementie Zeist deze website hebben gerealiseerd, zijn Gemeente Zeist, Santé Partners, Woonzorgcentrum Vredenoord, Accolade Zorg, Warande, Naburen, Zorggroep Charim, Meander Omnium, Altrecht en Alzheimer Nederland.
 

Nieuwe website netwerk dementie Zeist