Vragen over telefoon, tablet of computer? 

Bijna iedereen beschikt tegenwoordig over een telefoon, tablet of computer. En allemaal hebben we wel een keer een moment dat we er even niet uitkomen. “Hij doet niet wat ik wil”, of “ik heb iets gedaan en nu staat alles anders” zijn uitspraken die regelmatig bij het Digitaal Café voorbij komen. Het Digitaal Café is een wekelijks spreekuur waar vrijwilligers regelmatig mensen helpen. Iedereen kan vrijblijvend en zonder afspraak binnen lopen met een digitale vraag. 

Zo kwam mevrouw Hendriks bij ons langs. Zij had een brief van de overheid gekregen en haar DigiD moest opnieuw geactiveerd worden. Ze had thuis al van alles geprobeerd maar het lukte haar niet. Samen met de vrijwilliger een nieuw wachtwoord aangevraagd en toen kon ze wel weer verder. De heer Brouwer konden we helpen met zijn telefoon: het scherm van zijn telefoon viel altijd heel snel uit waardoor hij steeds opnieuw moest inloggen. Door zijn schermtijd te verlengen naar 5 minuten was het probleem snel verholpen en ging hij weer tevreden naar huis. 

De vrijwilligers proberen altijd samen met u de beste oplossing te vinden. Zij kunnen ook adviseren in de aankoop van een apparaat mocht u daar graag wat hulp bij hebben. En overweegt u aan een cursus mee te doen, bij hen kunt u terecht voor meer informatie over het cursusaanbod van KunstenHuis Idea.

Het Digitaal Café in Zeist vindt plaats elke dinsdag- en donderdagochtend van 10.00 - 11.30 in de Bibliotheek aan Markt 1 en op woensdagmiddag van 14.00 – 16.00 uur in Wijkservicepunt Noord aan de Johan van Oldenbarneveltlaan 103 Zeist.

In Bilthoven vindt het Digitaal Café elke dinsdagochtend van 10.00 – 11.30 plaats in de bibliotheek aan het Planetenplein 2. 
 

Digitaal Café