Syntus Utrecht rijdt aangepaste dienstregeling vanaf 16 januari

Vanaf 16 januari rijdt Syntus Utrecht met een aangepaste dienstregeling. Door de omikronvariant loopt het aantal besmettingen en medewerkers die verplicht in quarantaine moeten op. Daardoor is er een tekort aan inzetbare buschauffeurs ontstaan. Syntus Utrecht wil een betrouwbare dienstregeling kunnen bieden. Daarom is besloten om vanaf 16 januari tijdelijk weer de (kerst)vakantiedienstregeling te rijden.

De (kerst)vakantiedienstregeling is een dienstregeling waarbij een aantal buslijnen iets minder vaak rijdt. Omdat de scholen nu wel open zijn, blijven alle scholierenlijnen volgens de normale dienstregeling rijden:

• lijn 10 (Amersfoort Station naar Hoornbeeck/Van Lodenstein)
• lijn 603 (Eemdijk-Nijkerk Corlaer College)
• lijn 680 (Rhenen-Amersfoort Hoornbeeck/Van Lodenstein)
• lijn 682 (Houten-Utrecht-Amersfoort Hoornbeeck/Van Lodenstein)
• lijn 683 (Veenendaal-Hoevelaken Hoornbeeck/Van Lodenstein)
• lijn 695 (Wijk bij Duurstede-Maarsbergen)

Lijn 295 Rotterdam - Utrecht
Syntus Utrecht rijdt lijn 295 (Rotterdam-Utrecht) samen met Arriva. Arriva blijft de normale dienstregeling rijden. Dat betekent dat op sommige momenten twee bussen kort na elkaar rijden. Dat is wellicht overbodig, maar op deze korte termijn is de dienstregeling niet aan te passen. Syntus Utrecht hoopt dat reizigers hier begrip voor hebben.

Minder reizigers
Het aantal reizigers zit, door de huidige coronamaatregelen, op ongeveer 60% ten opzichte van 2019. Omdat er minder reizigers gebruik maken van het OV, denkt Syntus Utrecht dat de tijdelijke dienstregeling past bij de huidige vraag. De vervoerder houdt de dienstregeling continu in de gaten en bekijkt of het nodig is deze aan te passen.

Check de reisplanner
Alle ritten, dus ook die van lijn 295, worden verwerkt in de reisplanners. Het advies is dan ook altijd om voor vertrek de reisplanner te checken voor actuele reisinformatie. Zodra het mogelijk is, rijdt Syntus Utrecht weer volgens de normale dienstregeling. Houd www.syntusutrecht.nl in de gaten voor meer informatie.

Buschauffeur worden
Ben jij op zoek naar een (nieuwe) baan of uitdaging? En wil jij dagelijks de mooiste plekken zien die de provincie Utrecht jou te bieden heeft? Wie weet is het vak buschauffeur iets voor jou! Als buschauffeur heb jij de verantwoordelijkheid over ‘jouw’ bus. Daarnaast krijg je veel zekerheid. Parttime werken is ook mogelijk. Geen D-rijbewijs? Geen probleem! Syntus Utrecht verzorgt jouw opleiding. Interesse? Kijk dan eens op www.keoliszoektjou.nl/syntus/

Syntus