VVD-wethouder Sander Jansen slaat nieuwe weg in 

Wethouder Sander Jansen (VVD) zal na de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart niet meer  terugkeren in een nieuw College. Hij heeft besloten zijn loopbaan een andere richting te geven en de  politiek in Zeist te verlaten.   
 
Sander Jansen is sinds 2010 actief in de lokale politiek van Zeist. Hij is begonnen in de gemeenteraad en sinds 2015 is hij wethouder. Jansen: “Na zeven jaar als wethouder is het tijd voor anderen om het stokje over te nemen. Ik kijk met veel  voldoening terug op de afgelopen jaren. Ik denk dat Zeist mooie stappen voorwaarts heeft gemaakt ondanks de  ingewikkelde tijd van nu.”  
 
Jansen is onder meer verantwoordelijk voor verschillende woningbouwprojecten, de sport, gemeentelijke financiën en het  ondernemen in Zeist. In de afgelopen jaren heeft het sporten in Zeist een enorme impuls gekregen, onder meer door de  grootschalige vernieuwing van sportaccommodaties.  Ook is hij verantwoordelijk geweest voor de realisatie van het  landschapsstation Driebergen-Zeist met een nieuwe, veilige onderdoorgang bij het spoor. In de regio Utrecht is Jansen verantwoordelijk geweest voor de totstandkoming van een gezamenlijk ruimtelijk perspectief van 16 gemeenten. Dit  perspectief geeft richting aan de opgave om in de komende 20 jaar voldoende betaalbare woningen te realiseren, goed  bereikbaar te blijven en de groene en cultuurhistorische omgeving nog mooier te maken. Jansen: “Het verder brengen van  complexe opgaven heeft mij altijd energie gegeven. Het samen brengen van mensen, belangen en inhoud vraagt altijd veel  creativiteit, geduld, veerkracht en pragmatisme. Dat ligt me wel.” 
 
Voorzitter van de VVD Zeist Désirée Nysingh heeft begrip voor het besluit van Jansen: “Sander Jansen heeft zich in de  afgelopen jaren met hart en ziel ingezet voor de Zeister samenleving en voor de VVD. Onder zijn leiding zijn we bij de vorige  verkiezingen niet alleen gegroeid naar 8 zetels en de grootste partij gebleven, maar ook sterk teruggekeerd in het college. We  zijn hem ontzettend dankbaar en wensen hem een mooie volgende stap toe.”  
 
Wat Jansen na zijn wethouderschap gaat doen is nog niet bekend. Tot aan de installatie van een nieuw College blijft hij aan als  wethouder. Desgevraagd geeft Jansen aan dat hij graag verder wil in de sector gebiedsontwikkeling. “Er liggen grote maatschappelijke opgaven. Er moeten betaalbare woningen bij, de leefomgeving moet groener en gezonder worden en de rol van inwoners bij nieuwe ontwikkelingen is groter dan ooit met de komst dit jaar van de Omgevingswet. Met mijn kennis  en achtergrond wil ik mijn bijdrage leveren aan oplossingen voor de toekomst.” 

VVD Zeist logo