Steuntje in de rug voor Prinses Máxima Manege 

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor de Prinses Máxima Manege in Den Dolder! De manege is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. De manege gaat het geld gebruiken voor een extra paard, geschikt voor ruiters met een beperking.

Roos Dekker, bestuurslid van Prinses Máxima Manege: “Geweldig! We zijn enorm trots op deze benoeming. Wekelijks rijden er bij ons 450 ruiters met een verstandelijke, lichamelijke en psychische beperking onder begeleiding van zes professionals en met hulp van ruim 80 vrijwilligers. Dankzij deze bijdrage komt er nu nog een paard bij zodat één van onze trouwe paarden met pensioen kan.”

‘Clubs van de Week’
Clubs van de Week is door de VriendenLoterij in het leven geroepen om clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland een steuntje in de rug te geven. Tot en met 31 december 2021 benoemt de VriendenLoterij 100 clubs, verenigingen en stichtingen tot ‘Clubs van de Week’. Zij krijgen ieder een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij voor een specifiek doel of een maatschappelijk project voor de club en haar leden.

Extra financiële steun
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Minimaal 40 procent van de inleg van de deelnemer gaat dan direct naar een eigen gekozen club, vereniging of stichting. Dat kan zijn voor kunst en cultuur via onze culturele partners of voor een van de maatschappelijke organisaties. Dit kunnen ook lokale clubs en verenigingen zijn die de deelnemer een warm hart toedraagt. 

Prinses Máxima Manege ontvangt cheque van 5.000 euro van VriendenLoterij
Fotograaf
Tjarko Hazewinkel