Wandelexcursie Utrechts Landschap over de Krakeling

Datum

Op zondag 12 december organiseert Utrechts Landschap een wandeling over het natuurgebied De Krakeling in Zeist.

Het gebied waar we lopen is een gevarieerd bos niet alleen door de begroeiing maar ook door de landschapsvorm. We lopen echt over de Heuvelrug met heuvels. Nadat we om het grote heideveld zijn gelopen gaan we het voormalige TNO terrein op. Hier staan mooie bomen oa. een Atlas Ceder en een paar zeldzame Hemlocks sparren. Na de camping gaan we weer het bos in en lopen langs een paar Sequoia’s verder over de Witte Hul terug naar de Oude Woudenbergse Zandweg en zijn dan weer terug bij het startpunt.

De wandeling begint om 14.00 uur en duurt 2 tot 2,5 uur. Vooraf aanmelden is nodig in verband met corona en het maximaal aantal deelnemers. Dit kan op de website van Utrechts Landschap bij ‘activiteiten’.  Deelname is gratis.

De wandeling start bij het parkeerterrein gelegen aan het Laantje zonder Eind. Dit is een zijweg van de Krakelingweg te Zeist. Gezien in de richting naar Zeist: na huis nr. 29 op de Krakelingweg, rechtsaf. Een navigatiesysteem geeft niet altijd de juiste route aan. Het is raadzaam dit uit te schakelen. Deze wandeling is ongeschikt voor kinderwagens, wandelwagens, rollators e.d.

Wandeling De Krakeling