Barok Kerstconcert van Piacevole in de Sionskerk

Datum

Zoekt u een mooi kerstconcert? Kom dan zaterdagmiddag 16 december as naar de Sionskerk in Zeist! 

Het Goudse vocale ensemble ‘Piacevole’ komt naar Zeist om een prachtig programma vol barokke kerstmuziek voor u uit te voeren. Laat u verrassen door de acht zangers, die samen een prachtig ensemble vormen en in diverse bezettingen zingen o.l.v. Gerben Budding, hoofdorganist van de Goudse Sint Jan. Wouter Harbers begeleidt het ensemble vanaf het orgel.

Heinrich Schütz werd in 1585 geboren. Van hem klinken prachtige kerst-juweeltjes, waarin de tijd even helemaal stil staat. Honderd jaar later werd Johann Sebastian Bach geboren: Wouter laat u ‘herdersfluiten’ horen in de Sinfonia uit het Weihnachtsoratorium. Tijdgenoot Georg Friedrich Händel schreef zijn Messiah in extase: binnen 24 dagen stonden alle noten op papier! Een selectie van acht mooie delen brengen het kerstverhaal tot leven. Richting het einde van het concert nemen we u mee naar Parijs, waar Daquin al op zijn zesde voor Lodewijk de Veertiende speelde… Van hem klinken vrolijke variaties op ‘Midden in de Winternacht’. En we sluiten het concert af met het een devoot ‘Magnificat’: de lofzang van Maria, op muziek gezet door Schütz.

Zaterdag 16 december 2021, Sionskerk, Jacob Catslaan 73 te Zeist. Vanwege de corona-maatregelen nu aanvang om 14.30u, zaal open vanaf 14.00u. Entree: 17,50 euro. Tickets via www.zaterdagmiddagconcertenzeist.nl 

Fotograaf
Marga Schaap
Ensemble Piacevole