Online Lunchcafé Steunpunt Mantelzorg: de zaken op orde 

Datum

Veel mantelzorgers krijgen er vroeg of laat mee te maken: vragen over financiën, volmachten, eigen bijdrage en (levens)testament. Welke mogelijkheden zijn er om de belangen van je naaste goed te regelen? Notaris Ina Houwing gaat in op deze vragen in het online Lunchcafé op woensdag 8 december van 12.00 tot 13.00 uur. Een uurtje met informatie en advies voor mensen die zorgen voor hun partner of hun ouders.

Zelf de regie houden
Iedereen vindt het fijner om zelf te kunnen blijven beslissen en de regie te houden. Om dit goed te regelen is het belangrijk om op tijd in gesprek te gaan met de partner, ouders en kinderen. Immers, alles wat je nu in goed overleg samen regelt, is later een zorg minder. Notaris Ina Houwing van notariskantoor Houwing Van Beek, krijgt regelmatig mensen in de spreekkamer die vragen hebben over wat er gebeurt als zij of hun ouders niet meer zelf kunnen handelen. Maar ook over de gevolgen als iemand wordt opgenomen in het verpleeghuis. Wat betekent de eigen bijdrage voor het vermogen en de eigen woning, moet je je testament veranderen? Tijdens het online Lunchcafé gaat Ina Houwing in op de meeste gestelde vragen en geeft zij advies over de mogelijkheden die de wet biedt.

Online Lunchcafé’s Steunpunt Mantelzorg
Elke maand is er een online Lunchcafé voor mantelzorgers met steeds een ander onderwerp. Deelname is gratis en gaat via Teams op de laptop of tablet. Na aanmelding krijgt men de link voor deelname gemaild. Aanmelden kan via mantelzorg@mensdebilt.nl of 030 7271556.
 

Notaris Houwing