Nieuwe boek van Martijn Kalkhoven uit Zeist: Edelblauw

Foute vrienden, dagen gevuld met rondhangen en niks doen, overgewicht: de tiener Sam heeft zijn leven niet op orde. Hij besluit dat het anders moet en geeft zich op voor de selectie: een test waarin men zware beproevingen moet doorstaan, zowel mentaal als fysiek. Als Sam dit doorstaat, mag hij zich aansluiten bij de orde der Edelblauwen. Dit is een gezelschap van monniken die bekend staan als extreem gedisciplineerde en rechtvaardige krijgers die de bevolking beschermen. Alleen moet hij daarvoor wel door de zware selectie komen. Gaat hem dit lukken? Dit young adult boek wordt sinds vrijdag 5 november uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Sam heeft zijn leven niet op orde. Hij heeft overgewicht, geen toekomstperspectief en foute vrienden. Hij besluit er wat aan te doen en geeft zich op voor de selectie. Dit is een zware fysieke en mentale test met als ultieme doel om monnik te worden. Monniken zijn toonbeelden van discipline en rechtvaardigheid. Sam heeft dan ook een hele uitdaging voor zich, hij is met recht een ‘underdog’. Zoals velen is hij niet meer dan gemiddeld, toch wil hij uitzonderlijk worden. Hard werken, grenzen verleggen, tegenslagen en persoonlijke overwinningen. Allemaal onderwerpen die terugkomen in het boek. Ondertussen roert er in het zuiden van het land een duistere macht die dorpen teistert: de schaduwbeweging is in opkomst.
 
Over de auteur
Martijn Kalkhoven (1989) is in het dagelijks leven werkzaam als medisch hulpverlener op de ambulance. Naast schrijven, tekenen en andere creatieve hobby’s houdt hij ervan om net als de hoofdpersoon van Edelblauw zijn grenzen te verleggen. Zo loopt hij regelmatig ultramarathons en blijft hij zichzelf fysiek uitdagen.

Titel: Edelblauw - Bergen en dalen
Auteur: Martijn Kalkhoven
Verschijningsdatum: 05-11-2021     
Aantal pagina’s: 174
ISBN: 9789464500431   
Geïllustreerd: nee
Verkoopprijs:  € 19,99     
Uitvoering Paperback

Edelblauw