Afval scheiden: geen piepschuim bij het PMD

De meeste inwoners van de gemeenten waar Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) werkzaam is, weten hoe belangrijk het is om huishoudelijk afval te scheiden. Omdat we een groot deel van dat afval kunnen hergebruiken, spreken we daarom liever van grondstoffen. Wanneer grondstoffen niet goed gescheiden worden, kan het voorkomen dat vrachten worden afgekeurd en alsnog verbrand worden. Dat is schadelijk voor het milieu en zonde van de moeite die we doen om het afval te scheiden. 

Verpakkingsmateriaal van Plastic, Metaal (blik) en Drankenkartons (PMD) zijn uitstekend recyclebaar. Alleen vinden medewerkers van RMN met grote regelmaat piepschuim of wat daar op lijkt in de kliko’s voor PMD. Zeker de laatste tijd, waarin veel online besteld wordt, en piepschuim als vulmateriaal in pakketten gebruikt wordt. Er bestaat vulmateriaal dat biologisch afbreekbaar is en geschikt is voor de GFT kliko, maar dit geldt niet voor piepschuim.

Grote stukken piepschuim en isolatiemateriaal van piepschuim levert u in op het recyclingstation. Vervuilde piepschuim verpakkingen zoals vleesschaaltjes horen bij het restafval. 

RMN-app
Twijfelt u wat er in welke container hoort en wat er naar het recyclingstation gebracht moet worden? Het antwoord vindt u in de RMN-app met handige afvalwegwijzer. In één oogopslag ziet u welk afval u waar weggooit. Download de app gratis in de appstore (voor iOS en Android). In deze app vindt u ook alle informatie over het recyclingstation in uw gemeente en leest u meer over het kosteloos lenen van een aanhangwagen (maximaal 2 uur).

Piepschuim