Terugblik week van de duurzaamheid Centrumkerk 

De week van de duurzaamheid lijkt duurzaam te worden! Wat mooi, dat 65 mensen één week geen vlees aten en zo samen • 1024 kg CO2 = 8530 autokilometers  • 512.000 liter water = 8209 douchebeurten • 37 dieren  • 1024 m2 land bespaarden! Samen hebben we onze voetafdruk kleiner en groener gemaakt, dankuwel.

Wat mooi, dat Emmaus wil samenwerken aan een volgende kledingmarkt, net als één van de boekverkoopsters, die bij WVT een kledingmarkt wil organiseren. Wat mooi, dat Kirsten Vonk een duurzaamheidsmarkt wil organiseren in Den Dolder en het draaiboek van de Centrumkerk al in huis heeft. Wat mooi, dat wildvreemden samen een kop koffie dronken en het goede gesprek voerden, zittend in het zonnetje voor de kerk. Wat mooi, dat één van onze reparateurs gevraagd is mee te draaien in het repaircafé van WVT en dat nog toegezegd heeft ook.

Wat mooi, dat bezoekers terug gingen naar huis om nog meer te herstellen kleding op te halen. Wat mooi, dat een moeder en dochter wel 1.5 uur kleding gepast hebben en met tassen vol 'vintage' kleding naar huis gingen. Wat mooi, dat er zo veel belangstelling was voor de workshop 'duurzaam ontspullen', dat Machteld van den Berg de extra aanmelders een uur persoonlijk advies geboden heeft. Wat mooi, dat de lezing over ‘verantwoord vegetarisch koken’ niet paste in de agenda van de belangstellenden, maar uitmondt in twee persoonlijke gesprekken.

Wat mooi, dat we een boeiende lezing van Ebbe Rost van Tonningen hoorden met een goed gesprek na afloop. Wat mooi, dat Ekoplaza de lunch van de marktmedewerkers sponsorde. Wat mooi dat de collecte opbrengst 503,55 euro bedraagt, opgebracht door u, de verkoop van kleding, donaties voor reparatieklussen en een deel van de boekenverkoop van de Biltse Boekhandel.

Wat mooi, dat we samen een steentje mochten bijdragen aan een duurzaam en sociaal leefklimaat!

Opening markt