Koninklijke onderscheiding voor Willem van Duin 

Onlangs reikte de burgemeester van Zeist, Koos Janssen, een Koninklijke Onderscheiding, Officier in de Orde van Oranje-Nassau, uit aan de heer mr. Willem Antonius Jozef van Duin uit Amstelveen. Willem van Duin werkte 34 jaar voor Achmea; 17 jaar als lid van de Raad van Bestuur, waarvan 12 jaar als voorzitter. Nu hij met pensioen gaat, neemt hij afscheid van Achmea.

Vanuit zijn persoonlijke drive en passie om het goede te willen doen voor de samenleving heeft de heer Van Duin een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van Achmea en aan de ontwikkeling van de verzekeringssector en samenleving. De mens en het maatschappelijk belang stelt hij daarbij centraal. 

In meerdere functies speelde Willem van Duin een belangrijke rol als verbinder en als aanjager van grote maatschappelijke vraagstukken en hervormingen, zoals de Basisverzekering voor gezondheidszorg. Hij stimuleerde kennisuitwisseling van zorgverzekeraars wereldwijd. Ook maakte hij zich hard voor toegankelijke, betaalbare zorg voor de allerarmsten in Afrika.

Burgemeester Koos Janssen sprak hem toe in het congresgebouw van Achmea Zeist, tijdens de viering van het 120-jarig bestaan van Achmea.

Gemeente Zeist