Morris Schuring geeft klinkend vervolg aan superdebuut

Auteur
Redactie

Dat zijn droomdebuut in de Porsche Carrera Cup Benelux geen toevalstreffer was, bewees Morris Schuring onlangs op de Nürburgring. Tijdens de tweede ronde van het kampioenschap won de vijftienjarige autocoureur uit Den Dolder de eerste race en werd hij tweede in de tweede race. Bovendien pakte hij de poleposition voor beide wedstrijden.  
 

Je kunt na zijn tweede en eerste plaats tijdens de eerste race van het seizoen in Zolder zo zoetjes aan van een ongelooflijk debuut in de autosport spreken. “We hebben er zo hard voor gewerkt en zo veel voor gedaan, dat het niet uit de lucht komt vallen, maar het is super dat het gaat zoals we willen”, zei Morris die nu gedeeld aan de leiding van het kampioenschap gaat. Dat hij op het Duitse circuit ook goed zou presteren was na de twee polepositions in de kwalificatie wel duidelijk. “Het was een superbegin van het weekend. Daar was ik natuurlijk heel blij mee.” 
 
Tijdens de eerste race had de talentvolle Utrechtenaar een redelijke start, maar die was net niet goed genoeg om zijn leidende positie te handhaven. “Daarna heb ik de hele tijd op de tweede plek gereden. Maar omdat de nummer één een tijdstraf van vijf seconden kreeg, ben ik toch nog eerste geworden. Vijf rondjes van tevoren hoorde ik dat hij die tijdstraf zou krijgen, dus ik wist dat ik binnen vijf seconden moest blijven.”
 
Op dat moment lag Morris 3,5 seconden achter de leider in de race. Daarna slaagde hij erin het gat zelfs te verkleinen tot drie seconden, ruimschoots genoeg om eerste te worden. “Het was een goede race, goed voor de punten.”
 
Race twee verliep beter dan race één. Al werd hij ook nu bij de start van de race ingehaald door de rijder die hem bij de start van race één voorbijging. “Ik kon hem bij de start niet afhouden omdat hij beter van zijn plek kwam. Daarna hebben we zeven ronden gebatteld en reed ik ongeveer een seconde achter hem.”
 
Zo finishte Morris uiteindelijk als tweede. “Ik ben er tevreden mee. De snelheid was goed, dit was het maximale dat we eruit konden halen. Natuurlijk wilde ik naar de eerste positie, maar als het niet gaat, moet je rustig blijven. Ik heb daarom mijn eigen race gereden.”
 
Dat hij ook op de Nürburgring eerste en tweede werd was voor Morris de bevestiging dat hij op de goede weg is. “We hebben de auto van tevoren nog iets veranderd. Daarmee hebben we een goede stap gezet, want we waren superconstant. Elke training maken we nog stappen. Ik ben aan het leren en ervaring aan het opdoen. Het went natuurlijk wel steeds meer. Ik weet gewoon dat het goed komt. Het geeft ook zelfvertrouwen.”
 
Dat zelfvertrouwen neemt hij mee naar de volgende race. Die wordt over twee weken gereden op het circuit van Zandvoort in het voorprogramma van de GT World Challenge. Morris kent het circuit goed. Hij heeft er veel getest met een BMW M240i.

“Maar nog niet met de Porsche. Dat is een wereld van verschil, maar ik heb in ieder geval baankennis. Ik heb met Larry (ten Voorde, zijn coach, red.) veel in de simulator geoefend met de Porsche op Zandvoort. Er zijn daar weer open kansen, we beginnen weer vanaf nul. We gaan ons weer goed voorbereiden!”
 
Morris bedankt zijn vader, Larry ten Voorde, Mike Koenen, Leonard Hoogenboom, Davy Lemmens (Davytec), Marc Schipper en Torsten van Haasteren (GP Elite), Alex Bohm, Niko Driediger en Timo Frings (Black Falcon) en Bart Kasteel.
 
Morris Schuring wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Luzac College in Utrecht. 

Morris Schuring
Fotograaf
Porsche Carrera Cup Benelux