Muziektheaterfestival HiStories: het uitje dat nog steeds kan!

Zin in een leuk uitje deze zomer? Doe dan de HiStories fietsstour! Een bijzondere tocht van 17 kilometer door de gemeente De Bilt en omstreken. U fietst langs 5 historische locaties, waarbij u de bijbehorende scènes ter plekke kunt bekijken op uw mobiele telefoon. Oude tijden herleven! Meerdere artiesten en theatermakers uit de regio vertellen theatraal de verhalen die zich hebben afgespeeld. 

Bij ‘Molen Geesina’ in Groenekan zien we hoe de molen al honderden jaren maar blijft doormalen ondanks alle verandering die zij heeft doorgemaakt. Begeleid door de mooie operaklanken van Helene van Kalisvaart voelt u de stevigheid van de molen die al vele stormen heeft doorstaan. En zo vertolkt Theaterschool Masquerade de tijdlijn vanaf 1850 op aspergeboerderij De Hoeve aan de Soestdijkseweg. 

Voor de Theaterschool Masquerade van het KunstenHuis is het dit jaar een speciaal jaar want zij vieren hun 20-jarig bestaan. Op RTV de Bilt wordt deze week een interview getoond met Irene Jongbloets over het 20 jarig bestaan van Theaterschool Masquerade.

De overige locaties zijn Het Verloren Kerkhof waar andersdenkenden werden begraven, ’t Eiland in Groenekan waar verzetsheldin Jacoba van Tongeren lange tijd verbleef en de bijzondere Immanuelkerk in De Bilt.

De culturele fietstocht is nog tot september te fietsen! De videotour à € 12,50 is te reserveren via: www.hetweeshuisvandekunst.nl

Foto: Scene Theaterschool Masquerade op locatie De Hoeve aan de Soestdijkseweg

Scene Theaterschool Masquerade op locatie De Hoeve aan de Soestdijkseweg