Singer-songwriter uit Zeist start crowdfundingsactie

De Zeister singer-songwriter Channah van ‘t Riet is een crowdfundingscampagne gestart voor haar muziekproject ‘Songs for Leonard’, waarmee zij de verhalen wil delen van de vrouwen van Cohen.

Het idee voor ‘Songs for Leonard’ ontstond in 2018, toen Channah door Amerika en Canada reisde, om zelf te ervaren waar één van haarn muzikale helden, Leonard Cohen, zijn inspiratie vandaan haalde. Hoe meer zij zich verdiepte in zijn leven en werk, hoe meer haar interesse getrokken werd door de vrouwen die hij bezong. “Wie waren Suzanne, Marianne en Nancy? Wat vond Joni Mitchell van de nummers die hij over haar schreef? En hoe zou ‘Chelsea Hotel’ klinken als Janis Joplin het geschreven had? Een liedschrijver vertelt natuurlijk altijd maar één kant van een verhaal.”

Om de bezongen vrouwen een stem te geven maakte Channah muziektheatervoorstelling ‘Songs for Leonard’, samen met het Utrechtste productiehuis Nieuwe Makers. Toen de première van deze voorstelling door corona een jaar uitgesteld moest worden, begon zij de liedjes die zij voor deze voorstelling geschreven had uit te werken en op te nemen.

Met platform Voor de Kunst is Channah een crowdfundingscampagne gestart om, in eigen beheer, een cd uit te brengen met haar eigen muziek en muziek van Leonard Cohen, in een nieuw jasje. U kunt de cd mede mogelijk maken door deze alvast te bestellen, of alvast een huiskamer- of tuinconcert te boeken voor later dit jaar.

Meer informatie:
https://www.voordekunst.nl/projecten/12089-songs-for-leonard-de-ep
http://www.channahmusic.nl

Channah van ‘t Riet
Fotograaf
Lars Griemelijkhuijsen