Mijn Groene Huis zoekt handige ‘Harries en Harriëtjes’

Auteur
Mijn Groene Huis

Mijn Groene Huis is op zoek naar zo’n tien handige en behulpzame klussers. Deze vrijwilligers worden opgeleid als energie-conciërge. 

Zij gaan bewoners die dat zelf niet kunnen, helpen met het aanbrengen van tochtstrippen en radiatorfolie, het vervangen van ledlampen en het uitvoeren van andere eenvoudige energiebesparende maatregelen. Hiermee helpen zij bewoners om fors op hun energierekening te besparen. Voor geïnteresseerden vindt op 30 juni om 20 uur een online informatiebijeenkomst plaats. Meld je aan via een e-mail naar omlaagdiemeter@mijngroenehuis.nu. 

Paar uur per week
Mijn Groene Huis zoekt vrijwilligers die handig en behulpzaam zijn, gemakkelijk contact maken en in de periode oktober 2021 tot maart 2022 een paar uur per week beschikbaar zijn om bij bewoners langs te gaan. Zij ontvangen daarvoor een vrijwilligersvergoeding. Mijn Groene Huis wil graag met een groep van 10 energie-conciërges aan de slag. Dus ken je mensen in je omgeving die dit leuk vinden, nodig ze ook uit voor de informatiebijeenkomst op 30 juni. Meer informatie over de functie van energie-conciërge is te vinden op https://www.mijngroenehuis.nu/vacatures/vacature-energie-concierges/ 

Nieuwe rol
De rol van energie-conciërge is nieuw. Mijn Groene Huis werkt momenteel met een groep van zo’n 40 vrijwilligers. Deze zijn actief als energie-ambassadeur, in het Energiecentrum of in hun eigen wijk, buurt of dorp. En als cv-coach voor het doen van cv-checks en als energie-bespaarmaatje om bewoners te adviseren over kleine energiebesparende maatregelen en nieuwe gewoontes. 

Energiezuinige woning
Mijn Groene Huis is onderdeel van Stichting Energie Zeist en helpt bewoners in de gemeente Zeist met het realiseren van een energiezuinige woning. In de afgelopen jaren heeft  Mijn Groene Huis al duizenden bewoners geholpen. Stichting Energie Zeist ontvangt hiervoor subsidie van de gemeente Zeist. 
 

Energieconciërge
Fotograaf
Pexels