Sponsorloop Werkplaats brengt 11.139 euro op voor HDI

Auteur
Helen Dowling Instituut

Leerlingen van het voortgezet onderwijs van de Werkplaats Kindergemeenschap organiseerden een sponsorloop voor het Helen Dowling Instituut (HDI) en haalden hiermee maar liefst 11.139 euro op voor het goede doel. 

Een fantastische opbrengst die geheel ten goede komt aan het wetenschappelijk onderzoek van het HDI, wat mogelijk maakt dat onze therapeuten zorg op maat kunnen bieden aan mensen met kanker en hun naasten. Hanneke Haanraadts, directeur Helen Dowling Instituut: “Namens al onze medewerkers, vrijwilligers en cliënten wil ik alle lopers en sponsoren heel hartelijk bedanken voor hun hartverwarmende steun aan ons werk. Dit soort geweldige acties maken hét verschil voor ons als goed doel.”

“Boven onze verwachting”
Organisatoren, WP-leerlingen Sophia Jonkheid en Margot van den Bogert: “Wij vinden dit goede doel heel belangrijk omdat zij goede (na)zorg bieden aan mensen met kanker en hun naasten. Daarom organiseren we jaarlijks acties voor het HDI. Helaas kon door corona dit jaar niets doorgaan. Daarom hebben we ons enorm ingezet om met deze sponsorloop een mooi bedrag op te halen. Een sponsorloop is een actie met een groot bereik en meestal een hoge opbrengst, maar dit eindbedrag was boven onze verwachting. Het was veel werk om dit te organiseren en we moesten veel hindernissen overwinnen, maar het was het allemaal dubbel en dwars waard omdat we hiermee bijdragen aan betere zorg!”

Ook iets organiseren?
Wil jij ook een sponsorloop organiseren voor het HDI of op een andere manier een steentje bijdragen aan betere zorg voor mensen met kanker? Kijk op bit.ly/ikhebhart hoe je zelf een sportieve of andere toffe actie voor het HDI organiseert!
 

Sponsorloop Werkplaats