De ‘Ik Zorg Shop’ Zeist weer open en on tour!!

Auteur
Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug

Sinds kort is de ‘Ik Zorg Shop’ in Zeist weer geopend.  Een shop waar je terecht kunt voor informatie en inspiratie over werken in zorg en welzijn. 

Zodat niet alleen meer mensen een baan in zorg en welzijn vinden, maar ook de organisaties die de vacatures aanbieden makkelijker met potentiele kandidaten in contact komen. De ‘Ik Zorg Shop’ in Zeist, krijgt navolging in meer plaatsen in de arbeidsmarktregio. Zo gaat de pop-up versie in Nieuwegein van 2 tot 25 juni open. En later dit jaar volgen ook nog shops in Maarssen, Woerden en Utrecht. De ‘Ik Zorg Shop’ gaat on tour.  

Wat betekent werken in de zorg nu eigenlijk echt? Wat ga je doen? Kun je ook gewoon zomaar wat proberen?  Het antwoord op deze vragen en meer vind je in de Ik Zorg shop. In Zeist is de Ik Zorg Shop sinds begin 2020 te vinden. De shop heeft van binnen veel weg van een gezellige koffiewinkel met leuke zitjes. Vanaf 2 juni vind je de Ik Zorg Shop op meer plaatsen in de regio Utrecht, want de Ik Zorg shop gaat ‘on tour’. Er openen verschillende nieuwe pop-up shops in de regio, waarvan de eerste dus in Nieuwegein.

Op initiatief van de RSD en UtrechtZorg is in 2020 met succes de eerste IkZorg Shop in Zeist geopend. Bernice Ruiter, directeur Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug (RSD), is blij dat de winkel in Zeist weer open kan. “Er zijn nog steeds heel veel mensen nodig die in de zorg willen werken. Mensen kunnen in de Ik Zorg Shop op hun gemak rondkijken en aftasten of een baan in de zorg iets voor hen is. De shop is er ook voor mensen die al ervaring in de zorg hebben en op zoek zijn naar iets nieuws of nog een opleiding volgen. In de shop werken loopbaancoaches en vertegenwoordigers van de verschillende zorg- en welzijnsorganisaties uit de regio. Zij geven je informatie, je kunt in gesprek met hen om uit te vinden wat bij je past of welke opleiding je bijvoorbeeld het beste kan volgen.” 

Dat de behoefte aan zorgpersoneel nog altijd heel hoog blijft is bekend: volgend jaar verwacht Utrechtzorg in de regio’s Utrecht, Amersfoort en Gooi en Vechtstreek een tekort van 5617 verzorgenden en verpleegkundigen. Onder de 85 organisaties die bij Utrechtzorg in deze regio zijn aangesloten staan nu zo’n 1000 vacatures open

De Ik Zorg Shop on tour is een initiatief van de Utrechtse Werktafel, UWV, Utrechtzorg en zorg- en diverse welzijnsorganisaties. De winkel in Zeist, 1e Hogeweg 4 – 8 is open op woensdag, donderdag en vrijdag van 0.900u tot 13.00u. De shop in Nieuwegein is te vinden in Cityplaza Nieuwegein en is op eerdergenoemde dagen eveneens geopend. Meer lezen over de Ik Zorg Shop? Kijk op www.ikzorgshop.nl

Ik Zorg Shop