Stichting Leergeld ondersteunt kinderen getroffen ondernemers

Auteur
Stichting Leergeld De Bilt

Corona heeft veel ondernemers hard geraakt. Inkomsten zijn gedaald en reserves zijn aangesproken. Keuzes maken in gezinsbestedingen is dan helaas onafwendbaar. Ook bestedingen voor de kinderen. Contributie voor de sportclub, muziekles, een nieuwe fiets; dat kun je er gewoon even niet bij hebben. Geen nood! Leergeld de Bilt kan helpen!

Stichting Leergeld Gemeente De Bilt voorkomt dat kinderen uit gezinnen met (tijdelijk) weinig financiële middelen worden uitgesloten van onderwijs, sport en cultuur. Ons motto is ‘Alle kinderen kunnen meedoen!’, want kinderen mogen niet de dupe worden van geldzorgen van ouders. En blije kinderen zijn een zorg minder voor hun ouders. 

Wij zijn een stichting die kinderen in de leeftijd van 4 t/m 17 jaar financieel ondersteunt bij (buiten)schoolse activiteiten. Door onze bijdrage kunnen kinderen (blijven) sporten op een sportclub, muziekles volgen, naar de scouting of bijvoorbeeld paardrijden. We vergoeden ook de sportkleding of een muziekinstrument als dat nodig is. Door onze ondersteuning kunnen kinderen gewoon mee op schoolreisje of op zomerkamp. En als een kind naar de middelbare school gaat dragen wij bij in de kosten van een laptop en een fiets.

Ben jij zzp’er en maak je gebruik van de TOZO en/of TONK regeling? En sta je voor de financiële keuze activiteiten van je kinderen te moeten opzeggen of beperken? Neem dan contact met ons op. Wij kijken op basis van je inkomsten en uitgaven waar we tijdelijk kunnen ondersteunen. Na een jaar evalueren we of verdere ondersteuning nodig is. 

We begrijpen dat je misschien een drempel over moet om hulp te vragen. Doe het in het belang van je kinderen. Want je kinderen moeten zoveel mogelijk zorgenvrij met hun vriendjes en vriendinnetjes kunnen meedoen. Daar wordt het hele gezin beter van. 

Neem contact met ons op via LeergeldDeBilt@gmail.com of doe meteen een aanvraag op onze site www.leergelddebilt.nl . We helpen je graag. 
 

Schoolreis