Veel belangstelling voor compostactie Zeist

Auteur
Gemeente Zeist

Afgelopen zaterdag konden inwoners van de gemeente Zeist gratis compost ophalen. Aan een groot parkeerterrein aan de Handelsweg waren per persoon 4 zakken compost beschikbaar. Al om 16.15 uur waren alle zakken vergeven.

Drive-thru
De compostactie was coronaproof georganiseerd. Op het door Achmea beschikbaar gestelde terrein waren 10 laadplekken voor auto’s en één voor fietsen gemaakt, waar bezoekers onder begeleiding  zelf de zakken mochten pakken. Ongeveer 1500 inwoners haalden zo 6000 zakken compost op, gemaakt van groente-, fruit- en tuinafval (GFT). Veel van hen gaven aan de actie erg te waarderen.

Bedankje
Met de actie bedankt de gemeente Zeist haar inwoners voor het scheiden van hun GFT-afval. Want veel etensresten belanden nu nog in de grijze afvalcontainer terwijl ze in de groene horen. Door goed te scheiden wordt de kwaliteit van ons GFT-afval en daarmee ook de compost verbeterd. Via de welles/nietes-lijst op www.rmn.nl, of de RMN-app, ziet u wat er wel en niet in de groene afvalcontainer hoort.

Milieuvoordelen
Een volle container met GFT levert 15 tot 20 kilo compost op, een uitstekende bodemverbeteraar. In restafval zit nu nog 55 tot 60 kilo GFT per persoon per jaar. Het scheiden hiervan zorgt voor minder CO2-uitstoot, behoud van grondstoffen en lagere verwerkingskosten. 

Compostactie Zeist