Omgaan met kanker. Praat erover!

Auteur
Toon Hermans Huis Amersfoort

Het Toon Hermans Huis in Amersfoort biedt sinds kort twee lotgenotencontactgroepen voor jongeren. De JongerenPIT voor jongeren tussen de 12 en 18  jaar én de groep voor Jongvolwassenen tussen de 18 en 25 jaar die te maken hebben met kanker in hun directe omgeving of  een dierbare naaste hebben verloren aan kanker

Waarom zou je dat doen?
Hieronder lees je wat jongeren zelf hebben aangegeven waarom.
“Om te praten met lotgenoten, mensen van mijn leeftijd die precies weten hoe je je voelt doordat ze in dezelfde situatie zitten. Daardoor begrijpen we elkaar veel beter. Het maakt het makkelijker om je eigen mening en emoties uit te spreken”.

“Mijn vrienden en vriendinnen hebben soms meer medelijden dan medeleven, terwijl in de JongerenPIT -en Jongvolwassenen groepen er vooral medeleven is want je hebt het zelf ook meegemaakt. Die band die er dan ontstaat is wel heel speciaal”.

“Het is vaak heel gezellig, soms praat je ook wel over heftige situaties. Door de sterke band kun je ook veel lachen met elkaar. Er is een vertrouwde sfeer waarin je alles kwijt kunt wat je kwijt wil. Het is géén treurige ontmoetingsplek, helemaal niet zelfs. Je hebt natuurlijk wel verdrietige momenten of situaties maar we eindigen altijd met een soort positieve terugblik en dat je er weer tegenaan kan”.

“Dit is echt een plek, een 2e thuis,  waar je even tot rust kan komen, je hart kan luchten en je weer vol met goede moed naar huis kan”.

Wat doen we?
Je komt in contact met lotgenoten die in een vergelijkbare situatie zitten. Elke bijeenkomst heeft een speciaal thema om over te praten. Daarnaast worden er leuke activiteiten georganiseerd en je eet met de pot mee!  Je bent het hele jaar door welkom.

Wanneer?
• JongerenPIT groep: 1x per maand op woensdagavond: 17.00-19.00
• Jongvolwassenen groep: 1x per maand op een afgestemde avond: 17.00-19.00
 
Hoe meld ik me aan?
Neem even contact op met het Toon Hermans Huis Amersfoort voor een kennismakingsgesprek. Bel 033 - 465 52 27 of stuur een mail naar info@thha.nl. 
Voor informatie zie ook onze website www.thha.nl

Omgaan met kanker