Ledenaantallen Scouting blijven groeien in Utrecht

Scouting

Ondanks de lockdown is Scouting in Utrecht onverminderd populair: het aantal jeugdleden in Utrecht steeg in 2020 met 6,6%. Dit blijkt uit intern onderzoek van Scouting Nederland. Een bijzonder resultaat in een jaar dat ook veel bijeenkomsten van Scouting (fysiek) niet door konden gaan vanwege de coronacrisis.

Auteur
Scouting Nederland

Ondernemersteam biedt zzp'er perspectief en ondersteuning

Ondernemersteam RSD

De Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug (RSD) biedt zelfstandig ondernemers die getroffen zijn door de coronacrisis ondersteuning en perspectief via een specialistisch Ondernemersteam. 

Op 1 februari 2021 lanceert de dienst een OndernemersScan, ontwikkeld in samenwerking met CompetenSYS. De scan brengt de ondersteuningsbehoeften van ondernemers in beeld. Op basis van de uitkomsten biedt het RSD Ondernemersteam daar waar mogelijk hulp en ondersteuning op maat. 

Auteur
Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug
Fotograaf
Pixabay

Kringloop Zeist blijft open voor inzameling

Kringloop Zeist

Onlangs is er in het nieuws aangegeven dat kringloopwinkels geen spullen meer innemen. Bij Kringloop Zeist op de Joh. Postlaan 4 zijn alle kringloopwaardige goederen echter meer dan van harte welkom.

Van maandag t/m vrijdag tussen 10.00 -16.00 uur staan de mensen van de Aanbreng klaar om uw spullen in ontvangst te nemen. Ook de aanbrengpunten op de Gemeentewerf in Zeist, Utrechtse Heuvelrug en Bunnik zijn open, let daar op gewijzigde openingstijden.

Auteur
Kringloop Zeist

Diversiteitsaanpak bij vrijwilligerswerving

Vrijwilligers

Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) gaat dankzij een unieke samenwerking tussen het Oranje Fonds, VSBfonds en Kansfonds werken aan een aanpak om een divers vrijwilligersbestand bij vrijwilligersorganisaties door heel Nederland te stimuleren.  De fondsen trekken gezamenlijk op en maken de ‘Expeditie Nieuwe Gezichten’ mogelijk; een speciaal ontwikkelde methode om nieuwe en andere doelgroepen duurzaam te betrekken bij het vrijwilligerswerk.

Auteur
Mensen maken Nederland
Fotograaf
Pixabay

Christofoor stuurt gratis boeken naar boekhandels

Boek

Uitgeverij Christofoor gaat aan haar 50 belangrijkste boekhandels een gratis exemplaar sturen van alle 16 titels uit de voorjaarsaanbieding. Hiermee wil de uitgeverij de boekhandels een hart onder de riem steken in deze moeilijke tijd.

Auteur
Redactie
Fotograaf
Pixabay