Opleiding

KunstHappen in de voorjaarsvakantie

Kunsthappen

Zingen, dansen, theater en kunst maken: kinderen van 4 t/m 12 jaar kunnen in de voorjaarsvakantie meedoen aan verschillende creatieve activiteiten. KunstenHuis Idea organiseert van 27 februari t/m 3 maart KunstHappen! 

Fotograaf
Ruben Jorksveld

Biga Groep schenkt circulaire picknickbanken

De kinderen van basisschool Meander zijn blij met de bank van Biga Groep

Biga Groep schenkt circulaire picknickbanken aan gemeente Utrechtse Heuvelrug als gebaar voor de valwind op 18 juni 2021 in Leersum. De picknickbanken zijn gemaakt van bedrijfskleding van het sociaal werkbedrijf. De eerste is geplaatst bij basisschool Meander in Leersum.

Fotograaf
Biga Groep

Soroptimistclub steunt ook in 2023 Leergeld De Bilt

Een mooie cheque voor Leergeld De Bilt. v.l.n.r.; Esther Bruijns en Jacqueline Franssens van Leergeld De Bilt en Romana Engeman en Alwine Reinink namens Soroptimistclub De Bilt - Bilthoven

Bij de start van het nieuwe jaar overhandigde Soroptimistclub De Bilt-Bilthoven een cheque met 10.387,39 aan Leergeld De Bilt. Dit was de opbrengst van de activiteiten die de Soroptimisten in 2022 ten behoeve van Leergeld hebben georganiseerd. En met de cheque brachten ze tevens het goede nieuws dat de club zich ook in 2023 gaat inzetten om kinderen in de gemeente De Bilt –via Stichting Leergeld - te steunen.

ASZ helpt senioren in alle fasen digiwijs te worden

Digiwijs

Het succes om met een computer, in dit geval een Apple iPad tablet, uit de voeten te kunnen zit hem in het kunnen omgaan van docenten en begeleiders met senioren. Geduld en individuele aandacht is de sleutel! Maar ook ervaring met de fasen waarin senioren zich in het leertraject bevinden.

Samen voor meer stages en werkplekken

Meet & Match

Zo’n 50 maatschappelijk betrokken ondernemers en organisaties uit de gemeenten Zeist en De Bilt ontmoetten elkaar onlangs in Hotel Van der Valk De Bilt-Utrecht. Allemaal met het doel om elkaar te vinden voor stageplaatsen, werk(ervarings)plekken en andere mogelijkheden om mensen een steuntje in de rug te geven om (weer) aan het werk te kunnen. De bijeenkomst werd georganiseerd door Samen voor Zeist en Samen voor De Bilt.

Fotograaf
Mel Boas

Jesse Negenman uit Bilthoven ontwikkelt nieuwe zonneauto

Jesse Negenman

Samen met 17 anderen studenten is Jesse Negenman uit Bilthoven onderdeel van het Brunel Solar Team. Het Delftse team bouwt dit jaar een gloednieuwe zonneauto en gaan hiermee deelnemen aan de Bridgestone World Solar Challenge in Australië. “Door Covid-19 werd de race vorig jaar afgelast, de race ervoor brandde onze auto af vlak voor de finish. Dit jaar gaan we er alles aan doen om de winst terug naar Delft te halen!” vertelt Jesse.

Fotograaf
Hans-Peter van Velthoven

Paarse Vrijdag op Aeres VMBO Maartensdijk

Paarse Vrijdag Aeres

Aeres VMBO Maartensdijk heeft onlangs bezoek gehad van wethouder Krischan Hagedoorn en Ingrid Oude Lenferink van de gemeente de Bilt. Zij hebben een mentorles bijgewoond waarin zij met leerlingen in gesprek zijn gegaan over gender- en seksuele diversiteit.