Utrecht

‘Expeditie Posttrein’ toont historie van het postvervoer

Tentoonstelling Posttrein

Vijfentwintig jaar geleden kwam er een einde aan een tijdperk; op 16 mei 1997 maakte de posttrein in Nederland zijn laatste rit. Jarenlang speelde de trein een belangrijke rol in het postvervoer. Speciale posttreinen zorgden, vaak ’s nachts, voor het vervoer van de post.

Fotograaf
Marleen Schlichting

Lancering ‘Achter mijn rug’ van Deborah Herder

Deborah Herder

Op zaterdag 4 juni 2022 vindt de boekpresentatie én fotoexpositie van Deborah Herder plaats in het Dutch Scoliosis Center in Zeist. Het project, met dezelfde naam als het boek ‘Achter mijn rug’, bestaat uit ervaringsverhalen en foto’s van meiden met scoliose. De meiden geven zich bloot en laten zien hoe hun scoliose zichtbaar is.

Meimaand Fietsmaand op de Utrechtse Heuvelrug

Meimaand Fietsmaand

Na een periode van beperkingen is het nu tijd om er zorgeloos op uit te trekken! Dé perfecte plek hiervoor is de Utrechtse Heuvelrug, de regio waar je energie van krijgt. Dit fietsparadijs in het midden van Nederland is ideaal voor zowel recreanten, mountainbikers en wielrenners voor een korte of langere fietstocht of fietsvakantie. De vele fietsroutes brengen de bezoekers langs bossen, over heuvels en rivieren, door gezellige dorpen en stadjes en langs imposante kastelen en buitenplaatsen.

Fotograaf
RBT Heuvelrug en Vallei

Utrechts Landschap onthult oorlogsmonument bij kasteel Loenersloot

Beeld kasteelpark Loenersloot

Op 4 mei onthult Utrechts Landschap een beeld van de beeldhouwer Marius van Beek in het openbaar toegankelijke park van kasteel Loenersloot. Met de plaatsing van het beeld wil Utrechts Landschap de herinnering levend houden aan twee dramatische gebeurtenissen die in de nadagen van de Tweede Wereldoorlog in en bij kasteel Loenersloot hebben plaatsgevonden.

Heuvelrug gestart met festiviteiten La Vuelta Holanda

logo vuelta

Met de passage van een eenmalig Vuelta wielerpeloton zijn op donderdag 12 mei de festiviteiten rond La Vuelta Holanda op de Utrechtse Heuvelrug van start gegaan. Precies honderd dagen voor het begin van de Spaanse etappekoers op 18 augustus in Utrecht en Brabant, onthulden gedeputeerde Mirjam Sterk van de provincie Utrecht en RBT-directeur Michiel van der Schaaf samen met wielerlegende Joop Zoetemelk en oud-wielrenner Stef Clement een bord bovenop de Amerongse Berg.

Utrechts Landschap viert 95-jarig bestaan

Landgoed Heidestein

Utrechts Landschap is jarig: onlangs bestond de stichting 95 jaar. Wat begon met het veiligstellen van acht hectare natuur in 1927, is uitgegroeid tot een organisatie die inmiddels 5.825 hectare natuur en erfgoed beschermt. Onlangs nog kocht de natuurorganisatie landgoed De Woerd aan dankzij vele giften. Om het 95-jarig bestaan te vieren geeft Utrechts Landschap op zaterdag 9 april een verjaardagsfeest voor haar Beschermers (donateurs) in DierenPark Amersfoort.

Fotograaf
Renk Ruiter

Provincie Utrecht: Uitbreiden carpoolplaats Maartensdijk

Parkeerplaatsen

Onlangs startte aannemer Versluys met voorbereidende werkzaamheden voor de uitbreiding van de carpoolplaats Maartensdijk, in opdracht van de provincie Utrecht. De voorbereiding betreft het kappen van 24 bomen om ruimte te maken voor 25 extra parkeerplekken. Voor de te kappen bomen komen 36 nieuwe bomen terug.
 

Fotograaf
Pixabay

Syntus Utrecht rijdt aangepaste dienstregeling vanaf 16 januari

Syntus

Vanaf 16 januari rijdt Syntus Utrecht met een aangepaste dienstregeling. Door de omikronvariant loopt het aantal besmettingen en medewerkers die verplicht in quarantaine moeten op. Daardoor is er een tekort aan inzetbare buschauffeurs ontstaan. Syntus Utrecht wil een betrouwbare dienstregeling kunnen bieden. Daarom is besloten om vanaf 16 januari tijdelijk weer de (kerst)vakantiedienstregeling te rijden.

Zet je in voor mensen die leven met en na kanker

Kanker lintje

Eén op de drie mensen krijgt in zijn of haar leven kanker. Elke Nederlander krijgt met kanker te maken als naaste, mantelzorger of nabestaande. De gemiddelde vijfjaarsoverleving van kanker is de laatste decennia gelukkig sterk toegenomen en ligt nu op 65%. Het gevolg daarvan is een groeiende groep van ruim 800.000 mensen die leven met of na kanker. Velen van hen kampen met de gevolgen van hun ziekte en behandeling(en).

Fotograaf
Pixabay