Utrecht

Tentoonstelling ‘Met een koffer vol naar Brooklyn'

Met een koffer vol naar Brooklyn

 Op 21 mei 2021 was het 375 jaar geleden dat het dorp Breuckelen in Amerika werd gesticht. In de afgelopen eeuwen transformeerde de naam en het dorp tot wat we nu kennen als Brooklyn, een stadsdeel van New York. 

Auteur
Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen

Stichtsche Rugby laat zich zien in Utrecht

Stichtsche Rugby laat met een prachtige tackel zien hoe ze de bal veroveren op tegenstander ’t Gooi

Na maanden van onderlinge competitie en een wekelijkse roulatie van een toffe Coronacup beker ging het rugby afgelopen zaterdag weer los. Met nog drie weken te gaan in dit seizoen zijn alle rugby clubs in het land driftig bezig om zo veilig mogelijk zoveel mogelijk kinderen hun favoriete spel te laten spelen. In Utrecht was er vanuit Stichtsche Rugby Football Club een afvaardiging van 4 teams in drie jeugdklassen tot 12 jaar.

Auteur
Stichtsche Rugby club

Museum Huis Doorn vanaf 5 juni weer open

Museum Huis Doorn

Na bijna 6 zes maanden i.v.m. de coronamaatregelen gesloten te zijn geweest, opent Museum Huis Doorn vanaf zaterdag 5 juni weer zijn deuren. Bezoekers zijn vanaf dat moment weer van harte welkom.

Auteur
Museum Huis Doorn

Omgaan met kanker. Praat erover!

Omgaan met kanker

Het Toon Hermans Huis in Amersfoort biedt sinds kort twee lotgenotencontactgroepen voor jongeren. De JongerenPIT voor jongeren tussen de 12 en 18  jaar én de groep voor Jongvolwassenen tussen de 18 en 25 jaar die te maken hebben met kanker in hun directe omgeving of  een dierbare naaste hebben verloren aan kanker

Auteur
Toon Hermans Huis Amersfoort

Locaties voor wonen en werken in provincie Utrecht bekend

Provincie Utrecht

De provincie Utrecht heeft in overleg met de gemeenten en regio’s afspraken gemaakt over woningbouw en bedrijventerreinen. De samenwerking zorgt ervoor dat bouwplannen sneller kunnen worden uitgevoerd. De plannen staan beschreven in het Ontwerp provinciaal programma wonen en werken dat met de bijbehorende plan-Milieu Effect Rapportage vanaf 1 juni zes weken lang ter inzage komt te liggen.

Auteur
RTV Utrecht

115 Utrechtse organisaties op de bres voor cultuur

Prins Bernhard Cultuurfonds logo

Van 28 mei tot en met 5 juni organiseert het Prins Bernhard Cultuurfonds de jaarlijkse actie voor cultuur en natuur. Deze actie, voorheen bekend als de Anjeractie, wordt al sinds 1946 georganiseerd en is daarmee de oudste nog bestaande collecte van Nederland. In de provincie Utrecht komen dit jaar 115 lokale cultuurorganisatie in actie. De collecte is voor de tweede keer mobiel, via appjes, mailtjes en social media. De opbrengst is voor de organisaties die actief collecteren.

Auteur
Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht

Museum Huis Doorn koopt stafkaarten Wilhelm II

Stafkaart

Museum Huis Doorn heeft een bijzondere collectie stafkaarten van ex-keizer Wilhelm II aangekocht. De aankoop is mogelijk gemaakt door de steun van de Stichting Vrienden van Museum Huis Doorn en de Western Front Association Nederland (WFA). Prof. dr. Wim Klinkert, hoogleraar militaire geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en de Nederlandse Defensie Academie in Breda, benadrukt de grote waarde van de stafkaarten voor het Kenniscentrum Eerste Wereldoorlog van Museum Huis Doorn.

Auteur
Museum Huis Doorn