Gezondheid

Nieuwe beweegroute in gemeente De Bilt

Beweegroute

Bewegen en sporten is belangrijk voor lichaam en geest en draagt bij aan het welbevinden van inwoners. Als gemeente willen we bewegen daarom stimuleren en zo aantrekkelijk, gratis en makkelijk mogelijk maken. In samenwerking met het bedrijf QR-FIT heeft de gemeente een beweegroute uitgezet in kernen De Bilt en Bilthoven.  Op vrijdag 23 september om 14.15 uur wordt deze nieuwste beweegroute van QR-FIT officieel geopend. 

Stijldansen: start lessen en gezelligheidsavonden

Stijldansen

Ook hier heeft de Corona parten gespeeld, mocht het stijldansen een tijd niet de vloer op.
Nu dat weer mogelijk is staat voor leden van de Algemene Seniorenvereniging Zeist (ASZ), maar zeker ook niet leden, de dansvloer weer geheel ter beschikking. Voor instappers en zij die nog wat oud zwier in de benen hebben, maar zeker ook voor gevorderden.

Fotograaf
Han Willems

Start nieuw seizoen Irene Badminton

Domo Irene

De donderdagmorgen (domo) groep van badmintonvereniging Irene uit Bilthoven had op 25 augustus haar jaarlijkse uitje en wel een wandeltocht naar 'de twee Biltse Parels', landgoed Beerschoten en Houdringe en het atelier van de Biltse kunstenaar Jits Bakker.

Jantsje (35) uit de Bilt zoekt een maatje na scheiding

Handjehelpen

Meerdere bewoners uit De Bilt zoeken nog een maatje. Zoals Jantsje, 35 jaar. Ze heeft reuma, een nekhernia en andere lichamelijke klachten en is aan het scheiden van haar man. Hoewel ze normaal goed is in regelen en organiseren, kost het haar nu veel moeite. Ze heeft behoefte aan een tweede set hersens, die met haar meedenkt over wat ze allemaal moet doen en hoe ze dit het beste aan kan pakken.

12 uur lang op palen voor een psychisch gezond Nederland

Last man Standing

Op zaterdag 24 september gaan honderden mensen op de Neude in Utrecht de fysieke en mentale uitdaging aan door (maximaal) zes uur lang op een paal te staan. Zij vragen hiermee aandacht voor iedereen die te maken heeft met psychische problemen. Van 's ochtends 10.00 tot 's avonds 23.00 uur* kan iedereen die psychische gezondheid belangrijk vindt én geld wil ophalen voor het werk van de organisatie MIND meedoen aan de zesde editie van het event Last Man Standing.

Fietsen met de nieuwe rolstoelfiets

Rolstoelfiets

De Zonnebloem heeft een rolstoelfiets gekregen. De vrijwilligers hebben onlangs de fiets in ontvangst genomen. De fiets staat bij het woonzorgcentrum d'Amandelboom in Bilthoven. Daarom was daar de feestelijke bijeenkomst. De eerste rit was voor Klaas, hij bracht zonnebloemen mee. Wethouder Pim van de Veerdonk deelde deze uit aan de fiets vrijwilligers. Zij kregen die ochtend een uitgebreide instructie.

Fotograaf
Tina Bolks