Zeist

Jazzzcafé Zeist: Mark Lotz 3 feat. Bert van den Brink

Meesterfluitist Mark Lotz ontmoet de pianist Bert van den Brink en de jonge contra bassist William Barrett. Lotz en van den Brink zijn beiden musici die met een lange en kleurrijke carrière die met veel internationale artiesten samen hebben gewerkt: Van den Brink onder andere met Chet Baker, Dee Dee Bridgewater en Toots Thielemans en Lotz met onder andere Chris Potter, Don Byron en Dave Tronzo. Barrett is een bassist die met een voor zijn leeftijd verrassend doorleefd en met veel autoriteit speelt. Mainstream jazz van grote klasse

Biga Groep investeert in een duurzame toekomst

Luchtbehandelingsinstallatie wordt op het dak geïnstalleerd.

Het gebouw van Biga Groep aan de Thorbeckelaan in Zeist wordt in hoog tempo verduurzaamd. Zo wordt het 20 jaar oude luchtbehandelingssysteem vervangen, wat zorgt voor een prettig en gezond werkklimaat maar ook bijdraagt aan een forse verlaging van het energieverbruik.

Traditionele Volkskerstzang in Oude Kerk van Zeist

Op Kerstavond, 24 december 2022, wordt vanuit de prachtige Oude Kerk van Zeist de traditionele Volkskerstzang georganiseerd.

Dit is een mooie, muzikale avond waarbij het samen zingen van (bekende) kerstliederen centraal staat. De avond begint om 20.00 uur, inloop vanaf 19.15 uur. En zoals elk jaar: na afloop wordt er heerlijk warme chocolademelk geschonken! Bent u erbij en zingt u mee? Meer informatie kunt u vinden op www.kerstinzeist.nl

Winnaars LiteratuurPrijs Zeist 2022

Winnaar Literatuurprijs

Onlangs maakte wethouder Laura Hoogstraten in theater De Klinker de prijswinnaars van de LiteratuurPrijs Zeist 2022 bekend. Saskia van Leendert uit Lent-Nijmegen ontving de eerste prijs, 350 euro, voor haar gedicht ‘Ontheemd’. De tweede prijs, 250 euro, was voor Bart Boom uit Oegstgeest. Jan-Paul Rosenberg uit Zeist mocht de derde prijs, 150 euro, in ontvangst nemen.

Fotograaf
Mel Boas

Stichting Naburen wint Denkbeeldprijs Dementie 2022

Uitreiking Denkbeeldprijs

De Denkbeeldprijs Dementie wordt jaarlijks uitgereikt aan het initiatief wat volgens een gerenommeerde jury een voorbeeld is in het maatschappelijk betrekken van mensen met dementie en hen in hun kracht zet. Stichting Naburen mocht dit jaar op het Nursingcongres deze prijs in ontvangst nemen.

Fotograaf
Macella Strauss

Utrechts Landschap werkt aan veiligheid Zeisterbos

Zagen met gebruik van hoogwerker

Vanaf 21 november vinden er gedurende een aantal weken snoei- en zaagwerkzaamheden plaats langs wegen en paden in het Zeisterbos. Voor de veiligheid van bezoekers van het Zeisterbos verwijdert terreineigenaar Utrechts Landschap dood hout en risicovormende takken. De werkzaamheden worden uitgevoerd door de firma Hoefakker Boomverzorging, gespecialiseerd in groen erfgoed.

Fotograaf
Hoefakker Boomspecialisten

Christiaan de Kleijn sluit debuutseizoen af in stijl

Christiaan de Kleijn

Voor Christiaan de Kleijn begon de laatste ronde van het Nederlands kampioenschap KZ2 op een manier die zijn opmars in de nationale koningsklasse illustreerde: hij toonde zich in de kwalificatie in Genk de snelste en pakte de poleposition. Daarna denderde hij in de prefinale en de finale naar de respectievelijk derde en vijfde plaats.

Fotograaf
Bas Kaligis/RaceXpress.nl