Zeist

Dorpskernen in gemeente Zeist worden aangesloten op glasvezel

Glasvezel aanleg

De dorpskernen Austerlitz, Den Dolder, Bosch en Duin en Huis ter Heide in de gemeente Zeist krijgen glasvezel van Glaspoort. Glaspoort is voornemens hier circa 4.500 aansluitingen te realiseren. De bewoners zijn recentelijk per brief geïnformeerd. Het project zit nog in de voorbereidende fase. De eerste huishoudens zullen nog in 2022 worden aangesloten.

Fotograaf
Pixabay

Vijf jubilarissen bij harmonieorkest OBK Zeist

Remco van Beek, 40 jaar lid

Aan het eind van het jaar 2021 heeft het Koninklijk Harmoniegezelschap OBK  Zeist een vijftal leden gehuldigd: Pim Kale (trompet) en Jenny Medema (hoorn) zijn 25 jaar lid van het orkest. Ella Huisman (niet-spelend lid), Remco van Beek, zie foto, (slagwerk) en Jolinda Huisman (niet-spelend lid) zijn 40 jaar betrokken bij O.B.K. Vanwege de coronapandemie zijn de jubilarissen thuis verrast met jubileumspeldjes, een oorkonde en bloemen.

Fotograaf
Karin Brands

Morris Schuring (16) maakt indruk bij debuut: P3

Morris Schuring in Dubai

Zo bij alles wat Morris Schuring in de autosport doet, verliep ook zijn debuut in de enduranceracerij voorspoedig. Wat heet: zeer voorspoedig. De zestienjarige coureur uit Den Dolder werd afgelopen weekeinde derde in de zeer competitieve (Porsche Cup) 992 Pro-klasse tijdens de 24 uur van Dubai. Op het bekende circuit in de Verenigde Arabische Emiraten nam de snelle tiener maar liefst vier stints voor zijn rekening. 

Op zoek naar wat je echt wil? Launch your Future

Launch Your Future

Kan jij wel een boost gebruiken? Ben jij op zoek naar wat je echt wil? Kom jij, om welke reden dan ook, niet tot hetgeen je graag wil bereiken? Ben je op zoek naar motivatie, inspiratie of persoonlijke ontwikkeling? Ben je tussen de 16-30 jaar? Dan is Launch your Future iets voor jou!

Fotograaf
Pixabay

Hartverwarmende lokale maaltijdactie krijgt vervolg

Maaltijdactie Bartiméus Fonds

Helaas hebben we nog steeds te maken met coronamaatregelen. Dit is voor ons allemaal lastig, maar voor de bewoners van Bartiméus, hun familie en de zorgmedewerkers is het éxtra moeilijk. Daarom wil het Bartiméus Fonds heel graag de succesvolle maaltijdactie van vorig jaar herhalen. Als hart onder de riem voor bewoners, zorgmedewerkers én lokale horecaondernemers.

Online-Kunstlezing: Belgische Meesters

Maak kennis met de Belgische Meesters die de Belgische klassiek moderne kunst bepaalden, zoals James Ensor en René Magritte. Aan bod komen diverse kunststromingen van na ca. 1870, zoals het impressionisme en het modernisme. 

Mirelle Nunes, kunsthistorica, zal online ingaan op de tentoonstelling in Museum Singer Laren, die -na opheffing van de lockdown- nog te zien is t/m 27 februari 2022. U ziet hier de hoogtepunten uit de collectie van het Brusselse Museum van Elsene. 

Samen eten met vluchtelingen uit noodopvang

Samen eten met vluchtelingen uit noodopvang

In het Star Lodge Hotel aan de Biltsestraatweg in Utrecht worden het komende half jaar zo’n 350 vluchtelingen uit allerlei landen opgevangen. Om hen een zorgeloze avond te bieden en in een huiselijke sfeer Utrechters te ontmoeten, organiseert Eet Mee Come & Eat. Als inwoner van Utrecht of een van de omliggende plaatsen ontvang je een groepje vluchtelingen voor een etentje bij jou thuis. Je kookt iets lekkers voor je gasten of doet dat samen met hen.

Fotograaf
Stichting Eet Mee