Zeist

Topper Jasper haalt na jaren mbo-diploma

Jasper blij met zijn mbo-diploma

ICT-medewerker Jasper (36) woont in Zeist en slaagde voor de opleiding mbo2 Medewerker ICT support. Een mooie prestatie en voor hem zeker geen vanzelfsprekendheid. Tien jaar geleden had hij geen perspectief op een baan.

Fotograaf
Lisette Brenkman

WijkLeerbedrijf Zeist officieel geopend

Opening Wijkleerbedrijf Zeist

Wethouder Laura Hoogstraten heeft onlangs het WijkLeerbedrijf in Zeist officieel geopend. WijkLeerbedrijf Zeist is een samenwerking tussen de gemeente Zeist, de Regionale Sociale Dienst, MBO Utrecht, Stichting Calibris, RMT Utrecht en welzijnsorganisatie MeanderOmnium. In het WijkLeerbedrijf volgen 14 deelnemers een jaar lang een MBO-niveau 1 opleiding in de zorg en welzijn. Tijdens hun stage bieden zij hulp aan inwoners binnen de gemeente Zeist.

Fotograaf
Mel Boas

Verliest VV Jonathan haar topspits Dani van Soest?

voetbal

Dani van Soest uit Zeist debuteerde vandaag voor Jong FC Utrecht thuis in het oefenduel tegen Borussia Mönchengladbach II (4-0). In de eerste helft maakte de spits van VV Jonathan een prima indruk. FC Utrecht bood Van Soest een stageplek aan, nadat hij het afgelopen seizoen liefst 54 doelpunten in bijna 30 wedstrijden scoorde voor derdeklasser Jonathan. Mede door de scoringsdrang van de 21-jarige aanvaller promoveerde de Zeister voetbalclub naar de tweede klasse. 

Fotograaf
Pixabay

Vrouw op Planetenlaan door Burgernet gevonden

burgernet logo

Burgernet deed om 12.45 uur vandaag vrijdag 1 juli een oproep te zoeken naar een vrouw (76) in de buurt van de Planetenlaan in Huis ter Heide. De vrouw heeft grijs haar, een muts op, een paar-witte jas aan, lengte 1,60 meter, smal postuur en goed ter been.

Meer fietsparkeerplekken bij bushaltes Zeist

fietsparkeerplek

De gemeente Zeist heeft de mogelijkheden om fietsen te parkeren bij 26 bushaltes uitgebreid. De totale capaciteit om fietsen te parkeren bij deze haltes is hiermee verdubbeld. Met deze uitbreiding wil de gemeente Zeist inwoners stimuleren meer gebruik te maken van de combinatie fiets-bus. De gemeente verwacht dat het gebruik van deze duurzame vorm van reizen toeneemt.

Fotograaf
Gemeente Zeist

Ongeluk busremise Zeist blijkt oefening brandweer

Brand

Wie maandagavond de Huis ter Heideweg in Zeist ter hoogte van de busremise passeerde, dacht dat er een ernstig ongeluk was gebeurd. Het betrof echter een oefening. Een elektrische bus reed de remise in, meerdere voertuigen werden geraakt en er brak brand uit in de bus. Ook raakten diverse personen bekneld. De korpsen Bunnik, Soesterberg, Den Dolder en Zeist namen deel aan de oefening.