Zeist

Christiaan de Kleijn toont zich in internationaal topveld 

Christiaan de Kleijn

Karter Christiaan de Kleijn heeft een uitstekende Trofeo Andrea Margutti achter de rug. De achttienjarige KZ2-coureur uit Bosch en Duin eindigde zestiende in een internationaal topveld van ruim vijftig rijders. Op het circuit van Lonato in Italië deed hij daarmee veel zelfvertrouwen op voor de rest van het seizoen. 

Fotograaf
Bas Kaligis/RaceXpress.nl

Rijksoverheid en Biga Groep vieren de samenwerking

Taart en koffie voor de sorteermedewerkers van Biga Groep

Onlangs vierden de sorteermedewerkers van Biga Groep en de contactpersonen van de Rijksoverheid de contractverlenging voor de komende 10 jaar. Een feestelijk moment in Zeist met koffie en gebak. De Rijksoverheid besteedt al negentien jaar sorteerwerkzaamheden uit aan Biga Groep. Dagelijks hebben honderdtwintig mensen hieraan een betaalde baan. Mensen voor wie het hebben van een baan misschien niet altijd zo vanzelfsprekend is.

ASZ-'Even voor Zeven' op Slotstad-RTV

Interview in bibliotheek de Klinker

Elke maand zijn er dagelijkse weer nieuwe uitzendingen onder de titel 'Even voor Zeven', geproduceerd door een professioneel team van de Algemene Seniorenvereniging Zeist (ASZ). En dat op het locale tv-kanaal van Slotstad RTV om 06.45 en 18.45 uur. Nu in z'n tweede jaargang, met succes.

Fotograaf
Frans de Haas

Woondeals zorgen voor meer én betaalbare woningen

Ondertekening woondeals

Het Rijk, provincie Utrecht, gemeenten en woningcorporaties zetten gezamenlijk de schouders onder de bouw van ruim 83.500 nieuwe woningen in de periode 2022-2030. Hiervoor zijn drie zogenaamde woondeals opgesteld voor de regio’s U10 (samenwerking van 16 Utrechtse gemeenten), Amersfoort en Foodvalley.

Interactieve lezing en workshop voor tuin- en plantenliefhebbers

In het kader van de landelijke Compostdag op 25 maart organiseert de werkgroep Compost Lokaal van Samen Duurzaam Zeist twee activiteiten voor tuin- en plantenliefhebbers in Zeist. Tijdens de interactieve lezing ‘Composteren kun je leren’ en de workshop ‘De bodem als basis’ leer je hoe planten eten, hoe je de bodem kunt voeden én hoe je jouw grond kunt verbeteren voor een nog betere groei en bloei. Ruim een kwart van het leven op aarde leeft in de bodem. Met een rijk bodemleven kunnen planten en bomen goed groeien en veel soorten vogels en andere diersoorten voedsel vinden in je tuin. 

Omarm de lente met het concert van Walkartkoor

Op zaterdagmiddag 25 maart verwelkomt het Walkartkoor de lente met een gevarieerd, zonnig repertoire. Op het programma staan meerstemmige liederen in het Engels, Frans en Duits, waarin onder meer ontluikend groen, bloemenpracht, verliefdheid en rijkelijk gekwetter van vogels in de muziek tot leven komt. Passende gedichten wisselen de zang af en een verrassende presentatie completeert het programma. Het koor staat onder leiding van dirigente Madeleine Ingen Housz en wordt op de piano begeleid door Rieteke Roodnat. 

Eerste lammetje geboren op Heidestein

Lammetje geboren op Heidestein

Deze week is op landgoed Heidestein een kerngezond lammetje geboren. Deze prachtige aankondiging van de lente wordt zondag gevierd met beschuit en muisjes bij bezoekerscentrum Schaapskooi Heidestein.

Fotograaf
Jeannette Bruijnincx