Cultuur

Kapotte spullen? Kom naar het Repair Cafe bij WVT 

Op zaterdag 25 maart is er een Repair Cafe bij de WVT in Bilthoven. Bij het Repair Cafe kun je jouw kapotte spullen komen repareren met hulp van ervaren reparateurs.

Zij helpen bij het repareren van kleding, elektrische apparaten, computers, fietsen, houtwerk, speelgoed en meer. Voor de kinderen is er een knutseltafel met recyclemateriaal. Zo maken we samen de afvalberg kleiner, en hebben een gezellige zaterdagmiddag.

Nieuwe evenementen Pinksterweekend Bilthoven

Pinksterrun

Nieuwe activiteiten op en rondom het Vinkenplein in Bilthoven tijdens het Pinksterweekend. Op zaterdag 27 mei kunnen wijnliefhebbers hun hart ophalen tijdens het Bilthovens Wijnfestival. Op maandag 29 mei, Tweede Pinksterdag, vindt er een nieuw sportief evenement plaats: de PinksteRUN4life! De opbrengsten van beide events komen ten goede aan het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) 

Mathilde-beeldjes dit jaar naar Marian en Ellen 

Ellen Kieviet

Onlangs heeft burgemeester Potters samen met collegeleden Anne Marie ’t Hart, Pim van de Veerdonk, Dolf Smolenaers en Krischan Hagedoorn de genomineerde inwoners verrast met een bezoekje en bos bloemen aan huis. Het Mathilde-beeldje voor het thema ‘vluchtelingen en ontheemden’ werd dit jaar daarbij uitgereikt aan Ellen Kieviet (zie foto) en in de categorie ‘vrijwilligers algemeen’ mocht mevrouw Marian Starkenburg het beeldje in ontvangst nemen. 

ASZ-'Even voor Zeven' op Slotstad-RTV

Interview in bibliotheek de Klinker

Elke maand zijn er dagelijkse weer nieuwe uitzendingen onder de titel 'Even voor Zeven', geproduceerd door een professioneel team van de Algemene Seniorenvereniging Zeist (ASZ). En dat op het locale tv-kanaal van Slotstad RTV om 06.45 en 18.45 uur. Nu in z'n tweede jaargang, met succes.

Fotograaf
Frans de Haas

Nieuw seizoen ‘Laura ontdekt 033’ op RTV Utrecht

RTV Utrecht logo

Op zondag 19 maart 2023 gaat het nieuwe seizoen van Laura ontdekt 033 van start bij RTV Utrecht. Dit is een televisieprogramma waar verschillende spannende, creatieve of sportieve activiteiten in de regio Amersfoort worden gedemonstreerd door verslaggever Laura Spoelstra. Onderwerpen die dit seizoen aan bod komen zijn De Katoendrukkerij, De Dierenbescherming, De Stadswormerij en lacrosse bij de Amersfoort Alligators.