Cultuur

Lezing over klassieke oudheid in Walkartkerk

Op maandag 11 oktober 20.00 - 22.00 uur zal dr. Bouke van der Meer, universitair hoofddocent klassieke archeologie, de oude havenstad van Rome Ostia voor ons tot leven wekken. 

Hij maakt een denkbeeldige stadswandeling die tevens een wandeling door de tijd is (ca. 100 v.C. tot 400 n,C.). Adres: Walkartkerk, Kerkweg 23 in Zeist. U kunt zich opgeven via de contactpagina van www.walkart.nl. Deze avond kost €8 inclusief koffie of thee. 

Leer de buurt beter kennen met ‘t Gilde

Wandeling Molenbosch

Gildegidsen Attie Luteijn en Henk Schmal hebben onlangs een rondleiding gegeven door Hoog Beek & Royen en het Molenbosch. De deelnemers kennen nu het kippenpaleis en brachten een bezoek aan het kleinste kerkje van Zeist! Ook de komende weken organiseert Gilde Zeist rondleidingen in en om Zeist. 

Het schema staat op de website: www.gildezeist.nl

Fotograaf
Henk Schmal

Broer van Mick Jagger treedt op in De Peppel

Op vrijdag 1 oktober 2021 komt Chris Jagger, de broer van Mick Jagger van The Rolling Stones, naar Zeist. Samen met de Amerikaanse countryband Kentucky Snake Oil treedt hij op in Poppodium De Peppel. 

Verwacht een heerlijk avondje muziek met eigen werk van beide artiesten gemixt met covers van o.a. Johnny Cash, Bruce Springsteen, Hank Williams en Mumford & Sons. De deuren aan de Montaubanstraat 106 gaan open om 20.30 uur (aanvang 21.00 uur) en kaarten zijn voor € 13,- verkrijgbaar via www.peppel-zeist.nl