Zorg

Wie helpt Milou (27) met haar 2 kindjes?

Milou

Handjehelpen koppelt mensen die hulp nodig hebben aan precies de juiste vrijwilliger. We zijn voor Milou (27) op zoek naar een maatje. Milou (27) heeft net haar tweede kindje gekregen. Haar oudste dochtertje is 1,5 jaar oud. Onder andere vanwege een belast verleden valt de zorg voor de twee kinderen, als haar man van huis is, haar best zwaar. Milou woont in Maartensdijk in een fijne eengezinswoning.

Openheid over psychische aandoeningen

Psychische aandoeningen

‘Wat zullen mensen van me denken als ze weten dat ik psychische klachten heb?’ Het blijft voor veel mensen lastig om open te zijn over hun psychische problematiek. Ze zijn bang voor afwijzing, onbegrip en stigma. We kennen bijna allemaal wel iemand met burn-out, depressie, angststoornis of autisme of we krijgen er zelf mee te maken. Waarom blijft het dan zo moeilijk om hier open over te praten?  

Nieuwe website Netwerk Dementie Zeist is online

Nieuwe website netwerk dementie Zeist

Dementie is een ziekte waar steeds meer mensen het slachtoffer van worden. Dat is zwaar voor zowel de patiënten als voor de mensen om hen heen. Dementie is een verzamelnaam voor verschillende hersenziektes, waarvan de ziekte van Alzheimer de meest voorkomende is. In Zeist zijn diverse organisaties die hierbij hulp en ondersteuning kunnen bieden. Veel van deze organisaties werken samen in het Netwerk Dementie Zeist.

12 uur lang op palen voor een psychisch gezond Nederland

Last man Standing

Op zaterdag 24 september gaan honderden mensen op de Neude in Utrecht de fysieke en mentale uitdaging aan door (maximaal) zes uur lang op een paal te staan. Zij vragen hiermee aandacht voor iedereen die te maken heeft met psychische problemen. Van 's ochtends 10.00 tot 's avonds 23.00 uur* kan iedereen die psychische gezondheid belangrijk vindt én geld wil ophalen voor het werk van de organisatie MIND meedoen aan de zesde editie van het event Last Man Standing.

Fietsen met de nieuwe rolstoelfiets

Rolstoelfiets

De Zonnebloem heeft een rolstoelfiets gekregen. De vrijwilligers hebben onlangs de fiets in ontvangst genomen. De fiets staat bij het woonzorgcentrum d'Amandelboom in Bilthoven. Daarom was daar de feestelijke bijeenkomst. De eerste rit was voor Klaas, hij bracht zonnebloemen mee. Wethouder Pim van de Veerdonk deelde deze uit aan de fiets vrijwilligers. Zij kregen die ochtend een uitgebreide instructie.

Fotograaf
Tina Bolks

Dementie: onderkenning, omgang en preventie

Wie kan u beter in begrijpbare taal informeren over de oorzaken, het omgaan met of zelfs  het zoveel mogelijk voorkomen van deze volksziekte nummer een in onze 21e eeuw dan de voormalig directeur van Alzheimer Nederland en Alzheimer's Disease International Marc Wortman? De Algemene Seniorenvereniging Zeist (ASZ) heeft hem uitgenodigd om u te informeren op donderdagmiddag 1 september in het Torenlaan Theater. De aanvang is om 14.30 uur.