Sport

Karttalent Christiaan de Kleijn maakt indruk op WK

Christiaan de Kleijn

In de aanloop naar het WK KZ2 in Wackersdorf had karttalent Christiaan de Kleijn al laten zien dat hij op het Duitse circuit een uitstekende snelheid heeft; zondag bewees hij dat door het WK als 22ste af te sluiten. De achttienjarige coureur uit Bosch en Duin bewees zo bij de absolute wereldtop te horen. En dan te bedenken dat hij in de zogeheten superheat nog was uitgevallen met een defecte motor. 

Probeer badminton en kom naar sporthal Dijnselburg

De beide badmintonverenigingen in Zeist ('t Slot en BC Zeist) doen mee aan de probeer-badminton-actie van de Badmintonbond. Dit betekent dat iedereen voor 25 euro tien keer een badmintonles (beginnersniveau) kan krijgen. De trainingen starten in oktober. Je kunt je aanmelden in september via probeerbadminton.nu of via de badmintonbond (badminton.nl). Daarna wijst alles zich vanzelf. 

Jonathan & Rabobank, samen voor een gezonde toekomst

Rabobank verlengt partnership met vv Jonathan

Het sponsorbeleid van Rabobank is de afgelopen jaren veranderd, enkel geld geven is geen duurzame oplossing. Door de krachten te bundelen wil Rabobank de door haar gesteunde verenigingen van binnenuit versterken en bijdragen aan de wereldwijde transities: de Voedseltransitie, Inclusie en de Energietransitie.

Ontdek het Sport & Cultuur Festival in Zeist

Sport en Cultuur Festival

Voorheen was dit evenement bekend onder de naam Sport Markt. Tijdens dit festival is er van alles te zien en te doen voor het publiek; men kan meedoen aan diverse demo’s en clinics, er is een afwisselende programmering te zien op het podium en – niet geheel onbelangrijk - jong en oud kan zich ter plekke laten informeren door de diverse aanbieders over hun sportieve of culturele aanbod en zich zelfs ter plekke aanmelden!

Karttopper Christiaan toont veelbelovende snelheid

Christiaan de Kleijn

Hij moet nog wat werken aan zijn kwalificatie, erkende Christiaan de Kleijn, maar tijdens de tweede ronde van het CIK-FIA Europees kampioenschap KZ2 concludeerde hij tevreden dat hij tot de wereldtop van het karten behoort. In de KZ-klasse reed hij onlangs meermaals in de top tien. Zo kreeg de 18-jarige coureur uit Bosch en Duin in Sarno de bevestiging dat hij nog steeds elke keer beter wordt.

10 jaar MS Motion: kom in beweging 10 september op Park Vliegbasis Soesterberg

Tijdens de jubileumeditie van MS Motion vraagt het hardloop- en wandelevenement voor het 10de jaar aandacht voor MS. Het decor: Park Vliegbasis Soesterberg (Den Dolder, Utrecht). Het Nationaal MS Fonds organiseert op 10 september een XL-editie van MS Motion. Ook deze keer zamelen deelnemers geld in voor onderzoek naar de ziekte Multiple Sclerose (MS). Een ziekte die nog steeds ongeneeslijk is en het centrale zenuwstelsel aantast.

Nieuwe locatie voor DOMO groep Irene badminton

Overleg van de Domo groep met Simon Ott van de gemeente De Bilt

De donderdagmorgen (DOMO) groep van badmintonvereniging Irene uit Bilthoven werd in mei geïnformeerd dat zij vanaf september 2023 niet meer in hun vertrouwde Kees Boekehal kunnen spelen. Reden is dat de middelbare scholen uitbreiden en meer gymnastiek uren zullen gaan maken.Dat was behoorlijk schrikken en op zo korte termijn. Met verdriet in ons hart zullen wij dus de vertrouwde lokatie gaan verlaten. 

Karttopper Christiaan de Kleijn bevestigt goede snelheid

Christiaan de Kleijn

Voor karter Christiaan de Kleijn uit Bosch en Duin was de zesde plaats in Kerpen in het NK KZ2 onlangs de bevestiging dat hij nog altijd een goede snelheid heeft. Een aangename conclusie aan de vooravond van zijn debuut in de World Series Karting (WSK) in het Italiaanse Sarno. 

Fotograaf
Björn Niemann