Sport

Meimaand Fietsmaand op de Utrechtse Heuvelrug

Meimaand Fietsmaand

Na een periode van beperkingen is het nu tijd om er zorgeloos op uit te trekken! Dé perfecte plek hiervoor is de Utrechtse Heuvelrug, de regio waar je energie van krijgt. Dit fietsparadijs in het midden van Nederland is ideaal voor zowel recreanten, mountainbikers en wielrenners voor een korte of langere fietstocht of fietsvakantie. De vele fietsroutes brengen de bezoekers langs bossen, over heuvels en rivieren, door gezellige dorpen en stadjes en langs imposante kastelen en buitenplaatsen.

Fotograaf
RBT Heuvelrug en Vallei

De laatste editie ALS Lenteloop Bilthoven

De zevende editie van de ALS Lenteloop te Bilthoven die dit jaar op 6 juni plaatsvindt, zal tevens de laatste editie zijn. Het bestuur van de ALS Lenteloop heeft besloten na zeven jaar te stoppen met de organisatie van dit mooie evenement. 

De ALS Lenteloop heeft zeven jaar lang een grote inspanning gevraagd, maar bovenal heeft het voor velen ontzettend veel positieve energie gebracht! Met alle edities samen hebben we bijna 1,4 miljoen euro netto opgehaald voor onderzoek naar de ziekte ALS en de teller loopt nog steeds. Daar zijn wij trots op. 

Rover Crofts Groep organiseert activiteitendag voor alle jeugd 

Activiteitendag Rover Crofts Groep

Onlangs heeft de Rover Crofts Groep (scouting) een uitgebreide activiteitendag georganiseerd voor alle jeugd en jongeren in en rondom Bilthoven. Deze dag was onderdeel van het Crisis- en Herstelplan Corona van de Gemeente De Bilt. En het enthousiasme was groot. De hele dag hebben leden en niet-leden (en hun ouders) op het terrein van de Rover Crofts Groep en in het bos bij de Ruysdaellaan in Bilthoven deelgenomen aan een festival van activiteiten.

Geslaagde sponsorloop voor Nationaal Fonds Kinderhulp

Sponsorloop

Onlangs hebben zo’n 40 kinderen uit met name de Gero- en de L-flat aan de sponsorloop voor het Nationaal Fonds Kinderhulp. Dit goede doel collecteert deze week, zodat kinderen die opgroeien in armoede kunnen worden ondersteund met wat extra’s als een nieuwe fiets, kleding, boeken of een keer een dagje uit. 

Heuvelrug gestart met festiviteiten La Vuelta Holanda

logo vuelta

Met de passage van een eenmalig Vuelta wielerpeloton zijn op donderdag 12 mei de festiviteiten rond La Vuelta Holanda op de Utrechtse Heuvelrug van start gegaan. Precies honderd dagen voor het begin van de Spaanse etappekoers op 18 augustus in Utrecht en Brabant, onthulden gedeputeerde Mirjam Sterk van de provincie Utrecht en RBT-directeur Michiel van der Schaaf samen met wielerlegende Joop Zoetemelk en oud-wielrenner Stef Clement een bord bovenop de Amerongse Berg.

Gezondere leefstijl voor de Zeister jeugd met JOGG

Elyna Kortwijk en Marcel Fluitman

Gemeente Zeist wordt JOGG-gemeente. JOGG is een landelijke aanpak van gemeenten en lokale organisaties die zich richten op een gezonde leefstijl bij jongeren. Het doel van JOGG? Het stimuleren van een gezonde leefstijl onder de jeugd. De JOGG-aanpak richt zich op kinderen en jongeren van 0 t/m 19 jaar en zorgt voor een leefstijltransitie van ongezond naar gezond. Mede bepalend hiervoor is hun leefomgeving, waaronder; thuis, school, buurt, sport, vrije tijd, werk en media. 

Fotograaf
Willem Jan Ritman Fotografie

Partners tekenen het sport- en preventieakkoord Zeist

Sportakkoord

Samen naar een gezond en Sportief Zeist, dat is waar het sport- en preventieakkoord in Zeist voor staat. Het akkoord is een reeks afspraken tussen sportaanbieders, het bedrijfsleven en onderwijs-, welzijn- en zorginstellingen. Onlangs kwamen ruim 40 partners samen om het sport- en preventieakkoord Zeist te onderteken.

ALS Lenteloop verloot mooie prijzen onder deelnemers 

ALS Lenteloop

Op Tweede Pinksterdag, maandag 6 juni 2022, vindt in Bilthoven alweer de 7e editie van de ALS Lenteloop plaats. Het wandel- en hardloopevenement waarbij de essentie van samen bewegen en samen het leven vieren, voorop staat. Het doel van de ALS Lenteloop is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte ALS en de aanverwante ziekten PLS en PSMA. De organisatie zet dit jaar een bijzondere loting op om mensen te stimuleren zoveel mogelijk geld in te zamelen.