Sport

Nieuwe beweegroute in gemeente De Bilt

Beweegroute

Bewegen en sporten is belangrijk voor lichaam en geest en draagt bij aan het welbevinden van inwoners. Als gemeente willen we bewegen daarom stimuleren en zo aantrekkelijk, gratis en makkelijk mogelijk maken. In samenwerking met het bedrijf QR-FIT heeft de gemeente een beweegroute uitgezet in kernen De Bilt en Bilthoven.  Op vrijdag 23 september om 14.15 uur wordt deze nieuwste beweegroute van QR-FIT officieel geopend. 

Start nieuw seizoen Irene Badminton

Domo Irene

De donderdagmorgen (domo) groep van badmintonvereniging Irene uit Bilthoven had op 25 augustus haar jaarlijkse uitje en wel een wandeltocht naar 'de twee Biltse Parels', landgoed Beerschoten en Houdringe en het atelier van de Biltse kunstenaar Jits Bakker.

Open Jeugd Toernooi bij TC Bilthoven

Van 5 t/m 11 september 2022 vindt het Open Jeugd Toernooi van TC Bilthoven plaats. Dit tennistoernooi wordt georganiseerd voor jeugdspelers uit de regio.

Kinderen kunnen deelnemen in de categorieën groen en geel (t/m 14 en 17 jaar). Er is keuze uit singel, dubbel én mixed dubbel. Het belooft weer een heel leuke week te worden. Inschrijven kan t/m 28 augustus via: mijnknltb.toernooi.nl. Alle info over het toernooi is ook te vinden op de website tcbilthoven.nl
 

Christiaan de Kleijn maakt de belofte opnieuw waar

Christiaan de Kleijn

Christiaan de Kleijn heeft afgelopen weekeinde zijn belofte opnieuw waargemaakt: de zeventienjarige karter won ook de vierde ronde van het Duitse DKM-kampioenschap in de DSKC-klasse. Sinds zijn overstap dit seizoen naar de KZ2-karts toonde hij direct een grote potentie, op het circuit van Mülsen leidde dat tot opnieuw een absoluut topresultaat van dit toch al zo fraaie seizoen.   

Onthulling levensgrote sculptuur ter ere van start La Vuelta

Onthulling Vuelta beeld

Op 12 augustus rond 16.00 uur wordt de levensgrote sculptuur ‘De Tourrenners’ van de bekende beeldend kunstenaar Jits Bakker onthuld. Het bronzen beeld krijgt, ter ere van de start van La Vuelta later deze maand, een prominente plek op het Ledig Erf in Utrecht. Een toepasselijke locatie in de fietsstad; de topsporters van de Tour de France en de Giro d’Italia zijn hier langs geracet, en over een aantal dagen die van La Vuelta.

Fiets mee voor de nieuwe bus voor de Voedselbank

Op 11 september organiseert Lionsclub De Bilt-Bilthoven een fietstocht. Er zijn twee mooie routes uitgezet: 53 of 105 kilometer door de bossen over de Utrechtse Heuvelrug. Onderweg wordt een lunch op een mooie plek geregeld.

Fiets je of fietsen jullie mee? Met je deelname draag je bij aan de aanschaf van een nieuwe bus voor de Voedselbank. Samen helpen we de Voedselbank om haar goede werk te blijven doen!

Toerisme-sector Heuvelrug ruimt zwerfafval Vuelta op

Onder leiding van het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug en Vallei ruimen ondernemers, bezoekers en bewoners met ‘plogging’ eind augustus de bermen langs het Vuelta-parcours op.

De regio Utrecht komt steeds meer in de ban van de Spaanse wielerkoers La Vuelta, die op vrijdag 19 augustus van start gaat in Utrecht. Op zaterdagmiddag 20 augustus doorkruist het peloton de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei. De recreatiesector op de Heuvelrug grijpt de passage van de koers aan om zwerfafval in de regio op te ruimen.

Fotograaf
RBT Heuvelrug en Vallei

Succesvol Meijenhagen Open 2022

Willie Nijborg

Afgelopen week is de 39e editie van het open toernooi van tennisvereniging Meijenhagen in De Bilt gespeeld. Gedurende de week zijn er 275 wedstrijden afgerond, door maar liefst 352 deelnemers.