De Bilt

Kapotte spullen? Kom naar het Repair Cafe bij WVT 

Op zaterdag 25 maart is er een Repair Cafe bij de WVT in Bilthoven. Bij het Repair Cafe kun je jouw kapotte spullen komen repareren met hulp van ervaren reparateurs.

Zij helpen bij het repareren van kleding, elektrische apparaten, computers, fietsen, houtwerk, speelgoed en meer. Voor de kinderen is er een knutseltafel met recyclemateriaal. Zo maken we samen de afvalberg kleiner, en hebben een gezellige zaterdagmiddag.

Nieuwe evenementen Pinksterweekend Bilthoven

Pinksterrun

Nieuwe activiteiten op en rondom het Vinkenplein in Bilthoven tijdens het Pinksterweekend. Op zaterdag 27 mei kunnen wijnliefhebbers hun hart ophalen tijdens het Bilthovens Wijnfestival. Op maandag 29 mei, Tweede Pinksterdag, vindt er een nieuw sportief evenement plaats: de PinksteRUN4life! De opbrengsten van beide events komen ten goede aan het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) 

Mathilde-beeldjes dit jaar naar Marian en Ellen 

Ellen Kieviet

Onlangs heeft burgemeester Potters samen met collegeleden Anne Marie ’t Hart, Pim van de Veerdonk, Dolf Smolenaers en Krischan Hagedoorn de genomineerde inwoners verrast met een bezoekje en bos bloemen aan huis. Het Mathilde-beeldje voor het thema ‘vluchtelingen en ontheemden’ werd dit jaar daarbij uitgereikt aan Ellen Kieviet (zie foto) en in de categorie ‘vrijwilligers algemeen’ mocht mevrouw Marian Starkenburg het beeldje in ontvangst nemen. 

Woondeals zorgen voor meer én betaalbare woningen

Ondertekening woondeals

Het Rijk, provincie Utrecht, gemeenten en woningcorporaties zetten gezamenlijk de schouders onder de bouw van ruim 83.500 nieuwe woningen in de periode 2022-2030. Hiervoor zijn drie zogenaamde woondeals opgesteld voor de regio’s U10 (samenwerking van 16 Utrechtse gemeenten), Amersfoort en Foodvalley.

Raad De Bilt is unaniem tegen nieuwe vliegroute

Vliegroute

Er komt als het aan de Rijksoverheid ligt een nieuwe vliegroute naar Schiphol boven de provincie Utrecht. Deze zogenaamde ‘vierde route’ gaat over onder andere gemeenten De Bilt, Zeist en Utrechtse Heuvelrug, waar de voorgenomen route al tot veel onrust heeft geleid onder de inwoners. GroenLinks De Bilt en VVD De Bilt dienden samen een motie in tegen deze aanvliegroute die in de raadsvergadering van 7 maart door de voltallige raad is aangenomen. 

Staatssecretaris van Huffelen bezoekt Bibliotheek Bilthoven

Staatssecretaris Alexandra van Huffelen

Onlangs bracht Alexandra van Huffelen, staatssecretaris van Koninkrijksrelaties en Digitalisering, een bezoek aan de Bibliotheek in De Bilt. Het bezoek was gericht op het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO), een functie die de Bibliotheek heeft om burgers te helpen met vraagstukken over de digitale diensten van de overheid.

Fotograaf
Minsterie BZK