De Bilt

Nieuwe beweegroute in gemeente De Bilt

Beweegroute

Bewegen en sporten is belangrijk voor lichaam en geest en draagt bij aan het welbevinden van inwoners. Als gemeente willen we bewegen daarom stimuleren en zo aantrekkelijk, gratis en makkelijk mogelijk maken. In samenwerking met het bedrijf QR-FIT heeft de gemeente een beweegroute uitgezet in kernen De Bilt en Bilthoven.  Op vrijdag 23 september om 14.15 uur wordt deze nieuwste beweegroute van QR-FIT officieel geopend. 

Wie helpt Milou (27) met haar 2 kindjes?

Milou

Handjehelpen koppelt mensen die hulp nodig hebben aan precies de juiste vrijwilliger. We zijn voor Milou (27) op zoek naar een maatje. Milou (27) heeft net haar tweede kindje gekregen. Haar oudste dochtertje is 1,5 jaar oud. Onder andere vanwege een belast verleden valt de zorg voor de twee kinderen, als haar man van huis is, haar best zwaar. Milou woont in Maartensdijk in een fijne eengezinswoning.

VKZ versterkt team met Mark Schooneman

VKZ Mark Schooneman

Mark Schooneman (26) is als is als junior project- en procesmanager in dienst getreden bij VKZ BV, een adviesbureau op het gebied van management en economie van vastgoed- en gebiedsontwikkeling.  

Kom jij meezingen bij ons vrouwenkoor Ludi Cantare?

Ludi Cantare

Ons repertoire is klassiek met een lichte toets. Wil jij je licht eens opsteken, kijken of meezingen tijdens een repetitieavond? Je bent van harte welkom! Bij ons mag je drie keer vrijblijvend de repetities bijwonen op maandagavond van 20.15 – 22.00 uur in het Lichtruim Planetenplein 2, 3721 LH Bilthoven.

Fotograaf
Lidy van Noordenburg

Bijeenkomst Veilig op het internet – hoe bescherm je jezelf?

U heeft er allemaal wel eens over gehoord en misschien is het u zelfs wel eens overkomen: via WhatsApp een berichtje krijgen om geld over te maken naar uw zoon of dochter met als gevolg dat uw rekening wordt leeggehaald. Of via de mail een bericht van de bank dat ‘ze’ een aanval gezien hebben en dat al uw geld snel moet worden overgeboekt, omdat u het anders kwijt bent. 

Openheid over psychische aandoeningen

Psychische aandoeningen

‘Wat zullen mensen van me denken als ze weten dat ik psychische klachten heb?’ Het blijft voor veel mensen lastig om open te zijn over hun psychische problematiek. Ze zijn bang voor afwijzing, onbegrip en stigma. We kennen bijna allemaal wel iemand met burn-out, depressie, angststoornis of autisme of we krijgen er zelf mee te maken. Waarom blijft het dan zo moeilijk om hier open over te praten?  

Open Monumentendagen in atelier Jits Bakker

De jaarlijks terugkerende Open Monumentendagen vinden zaterdag 10 en zondag 11 september plaats in atelier ‘de kooi’ en het aangrenzende beeldenlabyrint van kunstenaar Jits Bakker.

Bezoekers kunnen tijdens deze twee dagen onder meer kosteloos een rondleiding volgen, een recent uitgebrachte documentaire bekijken en zelf rondstruinen door het fabelachtige domein van de in 2014 overleden beeldhouwer. 

Buurtfeestjes tijdens Geluk in de wijk in De Bilt

Wijkgeluk

Onlangs vierden meerdere wijken een buurtfeestje. Er was weer `Wijkgeluk`, waar buren elkaar ontmoeten onder het genot van een hapje, drankje, muziek en activiteiten. Stichting Samen voor De Bilt is initiatiefnemer van het project Wijkgeluk. Met dit soort buurtfeestjes hopen ze een start te geven aan meer mooie ontmoetingen in de wijken.