Basisschool Al Amana gestart als adoptieschool zwerfafval

Auteur
Omgevingsdienst Regio Utrecht

Sinds 26 mei kan de Al Amana school zich ook trotse deelnemer noemen van ‘Zeist zonder zwerfafval’. Als adoptieschool voor het opruimen van zwerfafval dragen zij hun steentje bij aan het ‘gewoon schoon’ houden van de omgeving. 

Wethouder Wouter Catsburg kwam op de school om de officiële aftrap te doen met een petje-op, petje-af quiz over zwerfafval.  De winnaar van de quiz was Laila Bannouh en zij mocht namens de leerlingen het convenant ondertekenen! Daarna gingen de groepen 4, 5 en 6 vol enthousiasme de buurt in om zwerfafval op te ruimen. Het is jammer dat er zoveel op straat ligt, want zelfs in een korte tijd konden de leerlingen veel afval verzamelen! 

In het convenant tussen de school en de gemeente Zeist spreken zij met elkaar af dat de school regelmatig een stuk van de omgeving van de school opruimt. En de school besteedt aandacht aan (zwerf)afval in de lessen. De gemeente zorgt onder andere voor afvalgrijpers, handschoenen en afvalringen. De school ontvangt volgend jaar voor hun inspanningen een vergoeding van 100 euro. 

We zijn blij met de inzet van de adoptiescholen. Het mooiste zou natuurlijk zijn als iedereen het afval in de afvalbak gooit en we daardoor steeds minder hoeven op te ruimen!  Wil jij ook je steentje bijdragen aan het opruimen van zwerfafval? Meld je dan aan bij Judith Stoker van de Boswerf: j.stoker@odru.nl 

Op de foto leerling Laila Bannouh

Leerling Laila Bannouh