Frits van Oostrum over ‘De Reynaert’

Datum

Dinsdagavond 6 juni zal Frits van Oostrum een lezing geven waarin hij ingaat op ‘Van den vos Reynaerde’ en zijn interpretatie daarvan. Bij Van Oostroms feestelijke afscheidscollege – na 40 jaar hoogleraarschap – op 12 mei 2023 verscheen ‘De Reynaert. Leven met een middeleeuws meesterwerk’.

In dit boek brengt hij met veel enthousiasme een ode aan ‘Van den vos Reynaerde’, één van dé meesterwerken van de Nederlandse middeleeuwse letterkunde. Frits van Oostrom laat in zijn boek precies zien wat dit verhaal nu zo uniek maakt, maar hij beschrijft ook welke rol de tekst in zijn eigen leven speelt. ‘De Reynaert’ is een prachtig boek waarin literatuur, geschiedenis en wetenschap samenkomen. Frits van Oostrom kan als geen ander de Middeleeuwen tot leven wekken tijdens zijn hoorcolleges en in zijn bekroonde historische boeken. Frits van Oostrom studeerde in Utrecht Middelnederlandse taal- en letterkunde, en werd op zijn 29e hoogleraar in dat vak te Leiden. Sinds 2002 is hij universiteitshoogleraar te Utrecht. Van Oostrom ontving talloze prijzen en eerbewijzen. Zijn boek, ‘Nobel streven’, werd in 2018 bekroond met de Libris Geschiedenis Prijs.

Deze avond vindt plaats in de boekwinkel van Kramer & Van Doorn. Aanvang: 19:30 uur. Kosten: € 7,50; reserveren: info@kramerenvandoorn.nl of in de winkel. Deze schrijversontmoeting is een gezamenlijk initiatief van Boekhandel Kramer & Van Doorn en Literair Zeist.

Fotograaf
Bob Bronshoff
Frits van Oostrum