100.000ste bezoeker in het Nationaal Militair Museum

Onlangs ontving het Nationaal Militair Museum (NMM) de 100.000ste bezoeker van 2023. Een mooi begin van de meivakantie. De familie Van der Meer uit Maasdijk werd feestelijk onthaald en kreeg een volledig verzorgd dagje NMM aangeboden.

Bezoekers
Het aantal bezoekcijfers liep tijdens de coronapandemie flink terug, net als in andere musea en ook in de periode daarna was het aantal nog niet terug op het oude niveau. Des te fijner is het nu te zien dat bezoekers hun weg naar het museum weer weten te vinden en de teller voor dit jaar (2023) al op 100.000 staat. Vooral onder kinderen tot 13 jaar is er sprake van een flinke toename. De familie Van der Meer was eerder in het NMM maar had toen te weinig tijd het museum te bezoeken. Dat halen ze nu dubbel en dwars in.

Meivakantie
Deze meivakantie staan we in het NMM stil bij vrede. Vandaag is er een groot kunstwerk in het NMM onthuld, in de vorm van een vredesduif. Met het vouwen van de vredesduif maken bezoekers, jong en oud kennis met de tradities van herdenken en het vieren van vrijheid. Zo zetten wij bezoekers aan na te denken over wat vrijheid is.

Naast de vredesactiviteiten zijn er tal van andere activiteiten, zowel binnen als buiten. Het vakantieprogramma is te vinden op nmm.nl/vakantie

100.000ste bezoeker in het Nationaal Militair Museum