Uitreiking Literatuurprijs Zeist door wethouder Hoogstraten

Op 18 november reikt wethouder kunst & Cultuur in Zeist Laura Hoogstraten, de LiteratuurPrijs 2022 uit in theater De Klinker Zeist, Markt 3. De avond begint 19.30, zaal open 19.00. Einde om 22.30 uur.

Eens in de twee jaar organiseert Literair Zeist een literaire wedstrijd waar iedereen aan deel kan nemen. De LiteratuurPrijs Zeist wordt nu voor de zevende keer uitgereikt. Dit keer waren de dichters aan de beurt om hun kunsten te vertonen. Er waren 190 inzendingen en een professionele jury heeft uit deze, niet eerder gepubliceerde inzendingen, 3 prijswinnaars en 5 eervolle vermeldingen gekozen. Dertig dichters komen op deze avond hun gedicht voordragen. De gedichten van deze dertig dichters zijn opgenomen in een prachtige bundel. De avond wordt muzikaal opgeluisterd door Paul de Ridder.

Mevrouw Laura Hoogstraten zal het juryrapport voorlezen en de drie geldprijzen uitreiken. Mevrouw Hoogstraten zal de eerste bundel uitgereikt krijgen door Fred Penninga, juryvoorzitter. De presentatie is in handen van Daan Warnar, Slotstad RTV.

De overige juryleden zijn Nanny Luysterburg, dichter/schrijver/ beeldend kunstenaar en Kees van Domselaar, dichter/schrijver/ Neerlandicus. De jurysecretaris is Ton Stok, Literair Zeist.

Na afloop van de prijsuitreiking zal de bundel gratis beschikbaar zijn voor al de deelnemende dichters en extra bundels zijn op deze avond te koop á € 10,00 en daarna te verkrijgen in de boekwinkel of via www.literairzeist.nl

Literatuurprijs