Vrienden van Boetzelaerpark winnaar Groene Lintje 2022

De stichting Vrienden van Boetzelaerpark is de winnaar van het Groene Lintje 2022! Onlangs kreeg Ben Verwiel het Groene Lintje opgespeld. GroenLinks De Bilt reikt het lintje jaarlijks uit aan een duurzaam en sociaal initiatief. Inwoners van De Bilt brachten hun stem online uit waarbij De Vrienden als winnaar uit de bus kwam. De stichting levert een hele mooie bijdrage aan een groen De Bilt, die werd beloond met een meerderheid van stemmen. Naast de winnaar waren kinderburgemeester Feline en BENG! De Bilt genomineerd.

Jacomijn Baart (fractievoorzitter GroenLinks De Bilt): “Ieder jaar vragen we inwoners van De Bilt om duurzame & sociale initiatieven te nomineren. Uit de inzendingen zijn drie kandidaten geselecteerd waarop door de inwoners kon worden gestemd. Dank aan iedereen die dat heeft gedaan!“

De Vrienden van Boetzelaerpark werken aan het behoud van het natuurpark. Ze geven voorlichting, organiseren werkochtenden en andere activiteiten. Er wordt onderhoud gepleegd, gerestaureerd en in het seizoen ook pruimen en appels geplukt uit de plukboomgaard. En dat met de hulp van vele vrijwilligers en al 15 jaar! 

Jacomijn: “Felicitaties voor de winnaar. En een speciaal dankwoord voor Feline en BENG! De Bilt. Ook zij leveren een bijdrage aan een groen en duurzaam De Bilt!”

Jolanda van Hulst spelde namens Voedselbank De Bilt (winnaar van vorig jaar) het Lintje op tijdens de Biltse Streekmarkt. Deze werd georganiseerd door Biltsheerlijk, als deel van de Week van de Duurzaamheid.

Winnaar Groene Lintje