HDI Charity Golftoernooi brengt €69.273 op

Bij het Helen Dowling Instituut (HDI) in o.a. Bilthoven en Utrecht komen mensen die worstelen met chronische vermoeidheid, angst of somberheid door kanker. Ook naasten en nabestaanden kunnen er terecht. Jaarlijks organiseert het HDI benefietevenementen om geld op te halen voor onderzoek om de zorg verder te verbeteren.

Zoals het Charity Golftoernooi waar op 30 september op Golf & Countryclub de Kennemer in Zandvoort 100 golfers speelden met als doel: geld ophalen voor de verbouwing en inrichting van een nieuw te openen zorglocatie in 2023.

De spelers kopen een flight voor het goede doel, vullen deze met relaties, vrienden of familie en krijgen de kans op een unieke baan te spelen, waar je normaal alleen als lid kan spelen. En natuurlijk een goed georganiseerde dag met uitstekende catering, een heerlijk diner en aansluitend een veiling vol met mooie belevenissen en bijzondere stukken. Dit keer was het doel van het 12e HDI Charity Golftoernooi geld ophalen voor de verbouwing en inrichting van een nieuw te openen zorglocatie volgend jaar. “Alle mensen die hier vandaag waren hebben gezorgd voor een prachtig begin, over vier weken gaan we er met ons benefietgala vol voor om te zorgen dat we het benodigde bedrag voor een locatie compleet krijgen”, vertelt algemeen directeur Hanneke Haanraadts.

Nieuwe locatie Utrecht
Begin september opende het HDI een nieuwe locatie in Utrecht. Ook deze locatie werd door sponsoring gerealiseerd. Haanraadts: “Bij een eerder golftoernooi stapten drie heren naar voren en boden ons hun diensten aan. Wij zijn hen ongelofelijk dankbaar. Geert Wilmink van CBRE voor het totale projectmanagement, Ferdinand van Dam van OTH Architecten voor het prachtige ontwerp en Erik Out van Vitra voor de mooie meubels. Dankzij hen is er nu ook in Utrecht een veilige plek waar mensen met kanker terecht kunnen voor professionele zorg bij kanker. Het is fantastisch om zulke mensen tot je achterban te mogen rekenen. En niet te vergeten al onze sponsoren en alle spelers. Samen dragen ze bij aan een betere kwaliteit van leven bij kanker.”

Ook golfen met en voor het HDI? Kijk op hdi.nl/golftoernooi 

Team HDI met cheque