Amy Winehouse-tribute in De Peppel 

Datum

Op vrijdag 16 september spelen The Originators ft Ms Wallace een tribute aan Amy Winehouse in Poppodium De Peppel in Zeist. Een muzikale ode aan één van de meest legendarische zangeressen van de laatste decennia.

De deuren op de Montaubanstraat 106 gaan open om 20.30 uur en de entree is €14  in de voorverkoop en € 16 aan de deur. Kijk voor meer informatie en ticketverkoop op www.peppel-zeist.nl en volg De Peppel op Instagram en Facebook.  

Undercoversessies in De Peppel
Tijdens de Undercoversessies speelt een gerenommeerd Nederlands artiest de hele avond muziek van zijn of haar lievelingsartiest. Deze avond laten de muzikanten hun talent en creativiteit vol enthousiasme de vrije. Zo staat de gitarist van een rockband opeens vrolijk jazz te spelen of krijgen we een singer-songwriter die graag metal speelt. Niets is uitgesloten, behalve steengoede muzikanten en een gezellige avond!

Amy Winehouse Undercoversessie
De Amy Winehouse Undercoversessie is geen tribute-act, maar een muzikale ode aan één van de meest legendarische zangeressen van de laatste decennia. Onder leiding van bandleider Chris van der Meer kruipen de muzikanten en de zangeres in de huid van de zangeres met het iconische ‘beehive’ kapsel: Amy Winehouse. De Engelse jazz- en soulzangeres Amy Winehouse werd bekend met haar album ‘Back to Black’ met daarop hitsingles als ‘Rehab’ en ‘Back To Black’. Ze werkte samen met onder meer Mark Ronson wat haar de grote hit ‘Valerie’ bezorgde. Deze legendarische zangeres overleed op 23 juli 2011 en sloot zich daarmee helaas aan bij de "club van 27".

Bandleider Chris van der Meer werd gevraagd tijdens de Zwarte Cross 2015 een ode te brengen aan Winehouse en vond in Renske “Ms Wallace” de Boer de perfecte vertolkster van het repertoire van Amy. Onder begeleiding van The Originators blies de charismatische frontvrouw de liedjes nieuw leven in en werd een ijzersterke set neergezet. Na lovende reacties en vooral het speelplezier wat het repertoire de band bracht, kon een vervolg niet uitblijven.

The Originators:
Renske de Boer – vocals
Chris van der Meer – drums/bandleider
Ulrich de Jesus – gitaar
Loek Hauwert – basgitaar/backing vocals
Rob Soria – keys
Pier Borkent – trompet/backing vocals
Erwin van Wieringen – tenor sax
Simon Kelaita – baritone sax

The Originators – New Generation Northern Soul
The Originators spelen en schrijven normaal liedjes in de typische stijl van de Northern Soul, Ska en Reggae uit de jaren ‘60/’70. Met een traditionele soulband-bezetting dragen zij een nieuw steentje bij aan de roemruchte geschiedenis van een bijzondere subcultuur.
Sinds 2015 is de band met grote regelmaat op tour in landen als Duitsland, Frankrijk en Engeland. Uit de ervaring en inspiratie die tijdens deze tours wordt opgedaan is een eigen sound en repertoire ontstaan wat de band omschrijft als New Generation Northern Soul.
 

Fotograaf
Menno Meijer
The Originators ft Ms Wallace