Bijeenkomst Veilig op het internet – hoe bescherm je jezelf?

Datum

U heeft er allemaal wel eens over gehoord en misschien is het u zelfs wel eens overkomen: via WhatsApp een berichtje krijgen om geld over te maken naar uw zoon of dochter met als gevolg dat uw rekening wordt leeggehaald. Of via de mail een bericht van de bank dat ‘ze’ een aanval gezien hebben en dat al uw geld snel moet worden overgeboekt, omdat u het anders kwijt bent. 

Allemaal trucjes van oplichters die uw gegevens proberen te achterhalen. Maar hoe weet je nu of het niet echt je zoon of dochter is die iets vraagt? En wat kunt u al zelf doen om te voorkomen dat u slachtoffer wordt? In de informatiebijeenkomst ‘Veilig op het internet’ krijgt u meer te horen over de verschillende vormen van oplichting en hoe u deze herkent. We laten voorbeelden zien van phishing, spoofing en andere vormen van oplichting. 

De informatiebijeenkomst vindt plaats op donderdag 22 september van 10.00 – 12.00 uur in Bibliotheek Bilthoven en is gratis toegankelijk. Aanmelden is wel nodig en kan via www.ideacultuur.nl/digisterker, aan de balie van bibliotheek Maartensdijk of Bilthoven of telefonisch via 085 8 222 777
 

Veilig op internet