Buurtfeestjes tijdens Geluk in de wijk in De Bilt

Onlangs vierden meerdere wijken een buurtfeestje. Er was weer `Wijkgeluk`, waar buren elkaar ontmoeten onder het genot van een hapje, drankje, muziek en activiteiten. Stichting Samen voor De Bilt is initiatiefnemer van het project Wijkgeluk. Met dit soort buurtfeestjes hopen ze een start te geven aan meer mooie ontmoetingen in de wijken.

La Plata
Zo`n 100 buurtbewoners vierden een feestje op La Plata, bij de Regenboogschool. Het was een gezellige bedoening met prachtige muziek. Speciaal voor de gelegenheid had buurtbewoner dhr. Abdoush vijf muzikanten bij elkaar verzameld en een repertoire samengesteld. Zoals steeds bij Wijkgeluk waren er gratis pannenkoekjes en konden kinderen sporten met de buurtsportcoach van Mens De Bilt. Bezoekers hadden lekkere hapjes meegenomen en er ontstonden geanimeerde gesprekken met bewoners onderling. Nooit eerder vond hier een buurtfeest plaats. Meerdere bezoekers gaven aan dat echt gemist te hebben. Een buurvrouw vertelt: “Zo’n buurtfeest is echt gezellig, je ontmoet nieuwe mensen, dit zou vaker moeten gebeuren!” 

Centrum II
Dezelfde uitspraak werd een dag later meermaals gehoord. Op zaterdagmiddag vond het buurtfeest plaats in het hart van de wijk Centrum II. Naast de pannenkoekenbakker en de buurtsportcoach trad Bart van Gerwen op als muzikant. Buurtbewoners  allerlei activiteiten georganiseerd. Er was een springkussen, er werd geschminkt en handen met henna beschilderd, er werd volop geschilderd en geknutseld, en er was een geslaagde wedstrijd taartenbakken. Met ruim 200 bezoekers was ook dit feestje een enorm succes.  

Samen organiseren
Wijkgeluk is altijd een samenwerking van Samen voor De Bilt met zoveel mogelijk lokale partijen als Gemeente De Bilt, Mens De Bilt, KunstenHuis Idea, supermarkten, wijkverenigingen en natuurlijk buurtbewoners. Op zaterdagmiddag 1 oktober vindt het 11e en laatste Wijkgeluk buurtfeest plaats. 

Meer informatie?
Wilt u ook een activiteit organiseren in uw eigen buurt, als bedrijf bijdragen aan een activiteit of wilt u meer informatie over het werk van Samen voor De Bilt? Neem dan contact op met Judith Boezewinkel via: judith@samenvoordebilt.nl of 06 - 11 56 49 57.
 

Wijkgeluk