Start cursusseizoen in De Bilt en Zeist bij KunstenHuis Idea

Het nieuwe cursusseizoen van KunstenHuis Idea in De Bilt en Zeist start weer en is flink uitgebreid. Vanaf 29 augustus kan iedereen weer dansen, theater maken, muziek maken, schilderen, creëren en leren. 

Dans
Kinderen kunnen al heel jong beginnen met dansen. Dat kan al vanaf 1,5 jaar. Nieuw dit jaar is dans voor ouder en kind, hier ontdekken de jonge kinderen het plezier van dansen en ritme. In de cursussen voor peuters en kleuters leren ze de basis van dans kennen, waarbij techniek en beleving met elkaar in harmonie zijn. Ze gaan op ontdekkingstocht naar de mogelijkheden van hun lichaam, hun muzikaliteit en verschillende bewegingskwaliteiten. Kinderen kunnen kiezen voor de dansvorm die ze aanspreekt, van Klassiek ballet, Break dance, Urban dance, ShowJazz, K-Pop tot Capoeira. Voor de geoefende dansers zijn er de selectiegroepen. Ook voor volwassenen is het aanbod groot, van Dansconditie & Pilates en Modern-Jazz tot High Heels Urban. Volop keuze dus voor iedereen die graag danst.

Toneel
Kinderen die starten met toneel, kunnen kiezen voor de basis Theaterklas en Musicalklas. Wie al wat meer ervaring heeft, kan kiezen voor de productieklassen. Daarin wordt onder leiding van een regisseur een voorstelling gemaakt. Wie graag nog verder doorstroomt en ouder dan 14 jaar is, kan auditie doen voor Theatergroep MQ. Voor volwassenen is er dit seizoen een vernieuwd aanbod met de Theaterklas, Theatersport, Cabaret en Camera-acteren en de Productieklas. 

Beeldende kunst
Kinderen kunnen kiezen voor Boetseren, kunst maken in het Kinderatelier en in het Kunstlab. Voor volwassenen zijn er volop verrassende beeldende cursussen, zoals Chinese en Japanse technieken, Grafische technieken en Fotografie. Natuurlijk is er ook een uitgebreid aanbod aan cursussen die al jarenlang een succes zijn, zoals Keramiek en het Beeldhouwatelier.

Muziek
De Muziekschool is dé plek voor muziekbeleving. Mensen van alle leeftijden maken muziek en luisteren naar de optredens. Voor iedereen is er wel een instrument te kiezen. De Muziekschool heeft meer dan 80 docenten. Wie graag de klassieke muziek wil maken, meer houdt van rock, wil spelen in een orkest of in een band… voor iedereen is er een passende cursus. Je kan starten met muziek maken, maar kan je ook voorbereiden op een vakopleiding in de muziek. 

VolksUniversiteit
Bij de VolksUniversiteit is er volop keuze uit een divers aanbod van lezingen, workshops en cursussen. De VolksUniversiteit is er voor iedereen. Er is keuze uit verschillende talen zoals Engels, Italiaans, Spaans en Arabisch. Ook zijn er veel cursussen op het gebied van cultuur en creativiteit.  Kleding-kleuradvies en Zelf een leren handtas maken zijn een paar voorbeelden uit het grote aanbod.

Het complete aanbod is te vinden op kunstenhuisidea.nl/cursusseizoen. Bij bijna elke cursus is een gratis proefles mogelijk. 
 

'Ik speel theater'