Monumentale Verhalen in de Zeister Bossen

Datum
Einddatum

Op zaterdagmiddag 10 september vindt het jaarlijkse Festival Zeist vertelt plaats. Van 12.00 tot 16.30 uur. Voor de tweede keer wordt het georganiseerd op de locatie van het Bezoekerscentrum De Boswerf. Het unieke milieu- en educatiecentrum annex speelbos.

Op een zestal plekken in en rond het bezoekerscentrum zullen meer dan 10 vertellers gedurende deze middag doorlopend tal van verhalen vertellen. Verhalen voor volwassenen en voor kinderen. Dat wordt bij de locaties aangegeven.

Omdat op dezelfde dag het ook Open Monumentendag is (waar mee samengewerkt wordt), is gekozen voor het thema Monumentale Verhalen. Verhalen die je leven lang meegaan, verhalen die je niet vergeet of soms toch vergeten bent. Of die nu in een meer eigentijds jasje zijn gestoken. Maak tijdens het Festival Zeist Vertelt een mooie reis langs vele herinneringen. Luister en herluister. Geniet in de bijzondere omgeving van de Zeister Bossen samen met familie, andere inwoners van Zeist, kinderen en eventuele kleinkinderen. Er is voor elk wat wils.

En uiteraard wordt ook de inwendige mens niet vergeten. Er is van alles te koop op het terras van De Boswerf en ook een foodtruck zal aanwezig zijn. Daarnaast zal van tijd tot tijd een muzikant zorgdragen voor een gezellige sfeer daar. En De Boswerf is De Boswerf: dus er is ook alle ruimte voor de kinderen om heerlijk te kunnen spelen in het speelbos.

In verband met de beperkte parkeerruimte voor auto’s wordt aangeraden om lopend of per fiets te komen. Daar is speciaal veel ruimte voor vrijgemaakt.

Enne…… de toegang is gratis. De vertellers zijn blij met jouw applaus. Ofschoon een vrijwillige gift op prijs wordt gesteld om volgende vertelactiviteiten in Zeist te kunnen organiseren.

Reserveer nu een plek aan de eettafel!
Het Festival Zeist Vertelt wordt op zondagavond 11 september afgesloten met een bijzonder driegangendiner bij Lokaal Victoria. De landelijk bekende vertelster Janneke Tanja zal dan voor,  tussen en na het driegangen diner de mooiste verhalen vertellen. Verhalen die soms doldwaas kunnen zijn, soms super serieus, teder en intiem, maar ook groots en meeslepend. Ze kan je in een verhaal van 5 minuten laten schateren of huiveren. Met haar lichte, beeldende taal lokt ze haar luisteraars mee naar de mooiste wereld die er bestaat: die van je eigen fantasie. Daarnaast zal de Zeister gitarist Henk Jagtenberg zorgdragen voor een mooie sfeer.

Het complete arrangement a € 45,- p.p. bevat:

  • verhalen van Janneke Tanja.
  • Welkom en afsluiting (nachtzoen) door Werkgroep Zeist Vertelt.
  • Een Lokaal Victoria-drie-gangen-diner (keuze uit vis, vlees of vegetarisch).
  • Een drie-dranken-arrangement
  • Gitaarspel door Henk Jagtenberg.


Dit mooie en complete arrangement vangt aan om 19.00 uur en het wordt op prijs gesteld om tijdig te reserveren. Er is plek voor 50 personen. Reserveren kan via de website van Lokaal Victoria: www.lokaalvictoria.nl  Scroll op de openingspagina geheel naar beneden.

Stichting CultuurZeist
De organisatie van het Festival Zeist Vertelt en het verteldiner is in handen van de Werkgroep Zeist Vertelt. Deze werkgroep is een onderdeel van de Stichting CultuurZeist. Naast de hierboven genoemde evenementen organiseert de Werkgroep ook zes maal per jaar het Wereldwijd Vertelcafé Zeist. Meestal in het Torenlaan Theater, Torenlaan 38. Het volgende vertelcafé is op vrijdagavond 4 november, aanvang 20.00 uur. Zie www.cultuurzeist.nl voor meer informatie.

Zeist Vertelt