Dementie: onderkenning, omgang en preventie

Datum

Wie kan u beter in begrijpbare taal informeren over de oorzaken, het omgaan met of zelfs  het zoveel mogelijk voorkomen van deze volksziekte nummer een in onze 21e eeuw dan de voormalig directeur van Alzheimer Nederland en Alzheimer's Disease International Marc Wortman? De Algemene Seniorenvereniging Zeist (ASZ) heeft hem uitgenodigd om u te informeren op donderdagmiddag 1 september in het Torenlaan Theater. De aanvang is om 14.30 uur.

Wat mag u verwachten ? Marc licht hier al een tip van de sluier rond deze hersenaandoening op, waarbij het brein niet langer in staat is om informatie die binnenkomt goed te verwerken. Het kent diverse vormen. Vergeetachtigheid is een symptoom naast andere. Alhoewel steeds ouder wordende senioren eraan leiden komt het zeker ook voor bij jongere mensen. Een op de vijf mensen in Nederland krijgt ermee te maken. Het doet een sterk beroep op de zorg, er is een tendens tot toename. Maar … er gloort hoop ! Want door onderzoek zijn er al stapsgewijze resultaten geboekt. Ervaar hoe de beste zorg ook de beste kwaliteit van leven kan opleveren.

Donderdag 1 september in het Torenlaan Theater, Torenlaan nr. 38 in Zeist, om 14.30 uur. De zaal is al vanaf 14.00 uur open. Kosten excl. consumptie bedraagt euro 5,- p.p.  U hoeft geen ASZ-lid te zijn !  Aanmelden en betalen s.v.p. via iDeal. Ga naar de website www.seniorenzeist.nl  Vervolgens: activiteiten → lezingen, klik dan aanmelden Torenlaan. De rest volgt vanzelf. Geen Internet ? Dan SMSt u uw aanmelding naar 06 – 532 228 57. U wordt geïnformeerd als een lezing is volgeboekt of niet doorgaat.

Foto: Marc Wortman

Marc Wortman