Staatssecretaris Van der Maat bezoekt Biga Groep

Onlangs bezocht staatssecretaris van Defensie, Christophe van der Maat, Biga Groep om te zien hoe het werkt bij het sociaal werkbedrijf in Zeist

Een uitgebreid bezoek aan de kledingsorteerafdeling waar hij de tijd nam om te zien hoe dit proces precies loopt en welke activiteiten er allemaal plaatsvinden. Natuurlijk ging hij ook uitgebreid met de medewerkers in gesprek en hij was onder de indruk van de trots die de medewerkers hebben voor hun werk. De staatssecretaris is dan ook blij met deze samenwerking. ‘In plaats van hoge verbrandingskosten wordt er ingezet op hergebruik en recycling van de kleding en materialen. En met de inzet van Biga Groep zorgen we er daarbij voor dat ruim 100 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt passend werk hebben. Heel mooi om te zien dat zij ervaren dat zij onderdeel uitmaken van Defensie!’  

Belangrijke opdracht
Het sociaal werkbedrijf in Zeist is heel blij met deze samenwerking, waarmee veel mensen met een arbeidsbeperking een betaalde baan hebben. ‘De hoeveelheid sorteerwerk is de afgelopen jaren groter geworden doordat ook de kleding van andere rijksdiensten is toegevoegd. En we verwachten dat ook in de toekomst deze werkzaamheden zullen blijven groeien. Daar zijn we heel blij mee omdat we zo nóg meer mensen uit de Participatiewet een passende baan bieden’, aldus directeur Gerhard ten Hove.

Fijne samenwerking
In de afgelopen jaren is het aantal medewerkers bij Biga Groep gegroeid, mede dankzij opdrachtgevers als de Rijksoverheid. De afgelopen maanden mochten 120 medewerkers van Biga Groep óók op werkbezoek bij het KPU-bedrijf. In 10 groepen werden zij daar rondgeleid zodat ze konden zien en ervaren welke werkzaamheden daar nog meer plaatsvinden. Dat werd enorm gewaardeerd!

Biga Groep is een sociaal werkbedrijf en onderneemt met een maatschappelijk doel als uitvoeringspartner van de Participatiewet voor vijf gemeenten. Biga Groep begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk door mensen in dienst te nemen of ze te helpen bij hun zoektocht naar een baan bij werkgevers in de regio. Biga Groep geeft maatschappelijk verantwoord ondernemen een gezicht.

Foto: Sorteerproces wordt uitgelegd aan de staatssecretaris op de afdeling Defensie bij Biga Groep

Sorteerproces wordt uitgelegd aan de staatssecretaris op de afdeling Defensie bij Biga Groep
Fotograaf
Martin Heitinga