Gezocht: 50 tot 70-jarige doener voor mw van Diezen

Mevrouw van Diezen is 81 jaar en woont met haar partner in de Bilt. Zij heeft een bipolaire stoornis, en zeker in de periodes dat ze manisch is, valt de zorg haar man soms zwaar. Zij zouden graag wat ondersteuning willen van een vrijwilliger.

Mevrouw van Diezen houdt van wandelen en kletsen. Ze kan nu 20 tot 30 minuten wandelen en wil dit waar mogelijk wat opbouwen. In het verleden was ze ook creatief bezig, bijvoorbeeld met kleien, tuinieren en naaien. Mevrouw was vroeger costumière en heeft ook naaldlessen gegeven op het MBO. Maar dit is lastiger geworden door de trillingen die ze krijgt als bijwerking van de medicatie. Mandala’s tekenen lukt nog wel en vindt mevrouw soms fijn om te doen. Ook vindt ze uitjes naar bijvoorbeeld de hortus botanicus of het Singer museum in Laren leuk. Dit doet ze nu samen met haar man, maar wellicht dat dit iets kan zijn wat ze uiteindelijk met een vrijwilliger kan doen.

Handjehelpen koppelt mensen met een hulpvraag aan buurtbewoners. Ze zoeken voor deze mevrouw iemand die elke week of eventueel om de week met haar wilt wandelen en kletsen of iets creatiefs doen (rekening houdend met trillingen van mevrouw) of wellicht op uitje wilt gaan. Dit ook ter ontlasting van meneer van Diezen, zodat hij tijd heeft voor zijn hobby (fotografie) of even de stad in kan.   

Ben jij een doener die initiatief neemt en tussen de 50 en 70 jaar, een wat rustiger persoonlijkheid? Meld je dan aan bij Handjehelpen! Neem vrijblijvend contact op met regiocoördinator Merel Heine om te kijken of er een match is met deze of andere buurtgenoten die hulp kunnen gebruiken! Merel: 06-46 58 18 83 of mheine@handjehelpen.nl

Handjehelpen